Tűzijáték és ünnepi programok Esztergomban

Esztergom |

<p>Ma rendezik meg Esztergomban a Szent István-napi tűzijátékot. A látványosságot idén aláfestő zene kíséri.</p>

A tűzijátékot az Erzsébet park dunai szakaszán horgonyozó uszályról lövik fel – adta hírül a szeretgom.hu. A városi tűzijátékhoz igazodik a Bazilika előtti nagyszínpadi produkció kezdési időpontja is. A Várhegyen a Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadásában a Monarchia – népek tánczai című produkciót láthatják az érdeklődők.

Számtalan program várja ma és holnap az ünneplőket. A Szent Tamás-hegyen rendezik meg a Kaleidoszkóp Fesztivált. Lesznek családi program, a hegyen élők udvarán pedig művészkerteket rendeznek be, ahol helyi alkotók munkáit ismerhetik meg a látogatók. Este exkluzív zenei produkciók és fényfestés emeli ünnepivé a hangulatot. A gazdag képzőművészeti és zenei kínálat mellett a fesztivál programjában pantomim-, kortárstánc- és színházi produkciók is szerepelnek. A gyerekek jókedvéről az óriásbuborékok, Rutkai Bori és zenekara, illetve Csernik Szende székely mesemondó gondoskodik. A felnőtteket borudvar, esténként pedig több könnyűzenei koncert (a párkányi Jóvilágvan, a börzsönyi Horhos, az esztergomi Ős-Club Era és a budapesti Mayberian Sanskülotts) várja. A vállalkozó kedvű érdeklődők egy kreatív workshop keretében saját sarut is készíthetnek. A programok – gyerek- és felnőtt előadások egyaránt – 17 órakor kezdődnek.

A Szent István-napi Zenei Fesztivál alkalmával a Fesztiválszigeten (Rugby Club Hotel) augusztus 19-én és 20-án ingyenes koncertek várják az érdeklődőket. Augusztus 19-én 18 órakor a ComeOnBand, 21 órakor a Ladánybene 27, 23 órakor a Best Of zenekar lép színpadra. Holnap 12 órától táncbemutatók, 13.30-kor a Két gitáros és a kutya, 15.30-kor Pataki Attila, 17 órakor a Rock and Roller zenekar, 18 órakor a Tunyogi Péter emlékzenekar, 20 órakor Deák Bill Gyula, 22 órakor AZENEkar várja az ünneplőket. (guzsu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?