Felújították a galántai szülészetet

Galánta |

<p>Pénteken adták át a galántai kórház nőgyógyászati osztályának felújított kórtermeit, a korszerűsítést a Markíza televízió támogatta. A beruházás több mint 100 ezer euró.</p>

A Svet zdravia által működtetett kórházban nyáron felújították a szülészet kórtermeit. Kicserélték a padlót, az ajtókat és az ablakokat, a világítást és a borításokat, felújították a várótermeket. A beruházást a Markíza televízió finanszírozta, augusztus elejétől itt forgatja új valóságshow-ját, a Baby Boomot. „Megtisztelő, hogy a Markíza a mi kórházunkat választotta” – mondta Marián Haviernik kórházigazgató. Szeptemberben új születési tervvel készülnek, amelynek segítségével az anyukák a szülést a legapróbb részletig megtervezhetik. A galántai lesz a Svet zdravia hatodik szülészete, amely ezt az ingyenes szolgáltatást nyújtja. Pavol Šťastný, az osztály főorvosa elmondta, nekik a kismamák és a gyerekek biztonsága a legfontosabb. „A hely otthonosabb lett, és a legmodernebb technikával szerelték fel” – magyarázta a főorvos. „Amikor felépítették a kórházat ez volt az egyik legmodernebb a megyében, amely fokozatosan olyanná vált, ahová az emberek – úgy mondták – meghalni mennek. Ezentúl nem meghalni, hanem új életet adni jönnek ide” – mondta Peter Paška, Galánta polgármestere. „Szépen felújították a szülészetet, rá sem lehet ismerni. Lehet, hogy itt hozom világra a gyermekem” – mondta lapunknak Zilizi Anikó, aki második gyermekét várja. Tavaly 501 kisfiú, 464 kislány, 12 ikerpár született a galántai kórházban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?