Olimpiai töredékek

<p>Bizonyára a szakrális görög halotti játékokból fejlődtek ki az ókori&nbsp;olimpiai&nbsp;játékok. Azt pedig a korabeli libsi sajtó legismertebb firkászától, Homérosztól tudjuk, hogy az ilyen halotti &bdquo;játékokon&ldquo; micsoda fertőben dagonyáztak a &bdquo;sportolók&ldquo;.</p>

Citius

A valószínűleg az ógörög Soros által pénzelt ballibsi bértollnok az Iliász című firkálmányában örökített meg egy ilyen eseményt. A játékokat a korabeli Conchita Wurst, a „fürge Akhilleusz“ nevű transgender perverz rendezte „barátja“, Patroklosz halálát megtisztelvén. Akhilleusz már a nevét is annak köszönhette, hogy szája nem érintett anyamellet, ráadásul sokáig lányként, lányok közt nevelték. A kétes identitású Homérosz csámcsogva számol be arról, hogy milyen istentelen módon becstelenítette meg ez a „fürge Akhilleusz” barátja gyilkosának, Hektór trójai hercegnek a testét, de azon is kéjesen elrágódik, hogyan ölelte egymást izmos kezekkel Aiasz és Odüsszeusz birkózás közben. Eh, ezek a ledér erkölcsű, libsi görögök! Nem csoda, hogy csődbe mentek.

Altius

Zötyögök reggel a Sárga Kukacon Pozsony felé, szürke az ég, de én ragyogok, mint a felhők felett a Nap, jobb hírekre nem is ébredhettem volna. Míg nálunk októberi eső, Rióban magyar éremeső volt! A reggeli kávé mellé már elolvastam az összes elérhető cikket, megnéztem a videókat. Aztán a vonaton vadásztam boldog arcú emberekre, akiknek napját szintén feldobták Katinkáék. Ám nem látok boldog embereket, csak a szokásos, álmos tömeget. Az emberek magukba fordulva bámulják az aratás utáni csallóközi földek sártengerbe fulladását. És ekkor döbbenek rá: talán nem is tudják! Egyrészt Szlovákiában a legtöbb magyar nem is nézheti a magyar nyelvű közvetítést az M4 csatorna hiánya miatt (kösz, RTVS), másrészt az éremeső éjszaka volt, mikor a dolgos átlagember az igazak álmát alussza (kösz, időzónák). S amilyen magasan volt a jókedvem, oly mélyre zuhan.

Fortius

Ifj. Knézy Jenő nem mondta ki a 18 éves menekült lány, Yusra Mardini nevét, sem azt, hogy a menekültek csapatát képviseli a női százas pillangó egyik előfutamában. Pedig kimondhatta volna, hiszen a fiatal szíriai lány az olimpia egyik legszívbemarkolóbb sztoriját szállította.
Míg most a győzelemért, nem sokkal korábban még az életéért úszott – három órán át tolt maga előtt egy menekültekkel teli süllyedő csónakot a tengeren. Az olimpián ráadásul meg is nyerte az előfutamot, igaz, nem jutott tovább, 41. lett, de mint tudjuk, nem a győzelem a fontos...
Knézy viszont technikai problémákkal magyarázta a faux pas-t, amit valahol meg tudok érteni – van az úgy, hogy az újságírót cserben hagyja a technika, és hibázik. Mindenesetre a kommentátor a magyarázatában sem mondta ki a lány nevét, egyszer sem. Ami nagy kár, mert milyen elegáns lett volna, ha kiemeli, és esetleg az MTVA a károgók elhallgattatására még egy anyaggal is készül a lányról.
Ehelyett azonban csak a kvótaellenes kampány hirdetései dübörögnek a köztévén két sportesemény közt. Tiszta erőből.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?