Úgy harminc-negyven év

<div>&bdquo;Nyolc és fél percig én voltam az olimpiai bajnok.&rdquo; Nem lesz ennél szívszorítóbb mondat már ezen az olimpián. Imre Géza 41 évesen ott állt az olimpiai győzelem kapujában, és mégis csak az ezüst maradt neki.&nbsp;</div><div>&nbsp;</div>

Az ezüst kegyetlen érem. Legalábbis azokban a sportágban, ahol az ezüstérmes az aranyat veszíti el. A vívás is ilyen. Imre Géza már tudja, milyen érzés az olimpiai dobogó második fokán állni. Ugyanez volt Athénban, a csapattal. „Úgy látszik, valaki azt akarja, én mindig ezüstérmes legyek.” Szól a Simply the best, villódznak az aranyfények, tombol a közönség. És valahol messze, egy másik univerzumban ott a második helyezett, akinek éppen akkor úszott el élete álma. Az egyik legnagyobb hazugság a sportban, hogy az ezüst is szépen csillog. Ugyan, dehogy. Az ezüstérem rémálmokban feketéllik, és nem lehet szabadulni tőle. „Kell néhány év, hogy ezt megemésszem. Úgy harminc-negyven.” Ez ilyen. Hiába nyilatkozik valaki végtelenül összeszedetten, hiába viccelődik az újságírókkal, ez nem olyan fájdalom, ami másnapra elmúlik. Imre Géza, aki a páston tíz évet simán letagadhatna, a riói dobogón tíz évet öregedett. „Gondolom, nem készültek rólam túl vidám képek.” Nevetni próbálunk, mert hátha úgy jobb lesz. Nem jobb. Ezüstérmesként végigállni egy eredményhirdetést borzasztó dolog. „Próbáltam valami agymosót keresni.” Pedig annyira megérdemelte volna. Kevés sportoló van, aki akkora alázattal dolgozik, mint Imre Géza, és közben megmarad teljesen közvetlen, hétköznapi embernek. Nem lehet nem szeretni. Nem lehet nem kívánni neki a sikert. És most nem lehet nem sajnálni.Egy tus kellett volna. Egy együttes találat elég lett volna. Jött egy blokk, és vége lett. „Valaki azt akarja, hogy…” Kedves Valaki, valaki ott Rió felett széttárt karokkal, nem lehetne, hogy Imre Géza a párbajtőrcsapattal végre aranyérmes lehessen?  
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?