Ma este Németh Krisztián kontra Radványi

Szenc |

<p>Ma (19.00) Szencen a DAC&ndash;Myjava mérkőzéssel zárul a labdarúgó Fortuna Liga 3. fordulója. Nagy érdeklődés előzi meg a találkozót, amelyen először csap össze edzőként Németh Krisztián és Radványi Miklós, akik korábban együtt dolgoztak a sárga-kékeknél.</p>

A DAC a két idegenbeli meccsén (Žilina 2:2, Trnava 1:2) egy pontot szerzett, és az első „hazai” meccsén nyerni akar. Szarka Ákos az első forduló után háromhetes eltiltást kapott, így nem léphet pályára. Davisre és Brašeňra sérülés miatt hosszabb ideje nem számíthat a szakvezetés.

„Az első két fordulóban több pofont is kaptunk, főleg Szarka eltiltására és a Nagyszombatban bíráskodó Pavlík hibáira gondolok. De tovább kell lépnünk, mindenképpen meg akarjuk szerezni első győzelmünket. Biztosra veszem, hogy lelkes szurkolóink Szencen is hazai környezetet teremtenek nekünk, és hathatós segítségükkel begyűjtjük a három pontot – mondta lapunknak Németh Krisztián, a DAC vezetőedzője. – Feltérképeztük a Myjavát, tudjuk, mi az erősségük és a gyengéjük. Sajnos, Ákos nélkül kell feltörnünk az erdőhátiak védelmét, de bizakodó vagyok. Minden energiámmal a meccsre összpontosítok, utána aztán barátian elbeszélgetünk Radványi Mikivel, akivel edzőként először találkozom ellenfélként.”

Két idegenbeli mérkőzéssel rajtolt a Myjava is, az aranyosmaróti győzelem után (2:1) a Podbrezová otthonában döntetlenezett (0:0).

„Nagyon fura érzés lesz a DAC ellen meccselni, ráadásul a csallóköziek kispadján Németh Kriszti barátom ül. De ilyen az edzősors, tudtam, hogy előbb vagy utóbb sor kerül erre. A ligás mezőnyből a sárga-kékeket ismerem a legjobban, bár távozásom óta a keret nagy változásokon ment át. Minden a pályán dől el, remélem, nem lesznek külső hatások – szögezte le lapunknak Radványi Miklós, az erdőhátiak mestere. – Az első három kinti bajnokira négy pontot terveztünk, így a szenci pontrablás már plusz lenne. Felkészülten várjuk a derbit, amelyen a DAC van győzelmi kényszerben. Azzal a céllal lépünk pályára, hogy ne kapjunk ki, ám ez nem azt jelenti, hogy beállunk védekezni. Természetesen előny számunkra, hogy nem Dunaszerdahelyen lesz a meccs, de én személy szerint jobban örültem volna, ha a DAC-stadionban rendezik az összecsapást, ahol mindig fantasztikus hangulatot teremtettek a drukkerek.”

A DAC-nak negatív a mérlege a Myjava ellen, a kilenc bajnokiból csupán kettőt tudott megnyerni ellene. Dunaszerdahelyen ötször találkozott egymással a két csapat, kétszer hazai győzelem, egy ízben döntetlen, két alkalommal pedig vendégsiker született, a gólarány: 3:5.

Legutóbb február 28-án a DAC-stadionban 1:1-gyel zárult az erdőhátiak vendégjátéka, Sarr találatára Kolár válaszolt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?