Harcok voltak Szaúd-Arábia jemeni határán

Rijád/Kuvaitváros |

<p>Heves összecsapások voltak szombaton Szaúd-Arábia déli határán, ahol jemeni lázadók be akartak hatolni az országba - közölték Rijádban. A jemeni kormány nem sokkal később bejelentette, hogy elfogadja az ENSZ béketervét, a lázadók azonban egyelőre nem nyilatkoztak.</p>

A jemeni támadók többször is próbálkoztak a Szaúd-Arábiába való betöréssel, de a szaúdi légierő bevetésével visszaverték őket. Elesett hét szaúdi katona - köztük egy tiszt - és több tucat támadó, akik katonai járműveket is vesztettek. A közleményben nem szerepel, hogy a hosszú határ melyik pontján folytak a harcok.  A húszi lázadók ezzel megsértették az áprilisban hatályba lépett tűzszünetet - hangsúlyozták a szaúdi fővárosban.  A harcok kirobbanásával párhuzamosan az ENSZ jemeni megbízottja bejelentette, hogy egy héttel meghosszabbítják a 2015 márciusa óta zajló jemeni belháború lezárását célzó tárgyalásokat. A tárgyalások Kuvaitvárosban folynak, és az ENSZ-megbízott bejelentése után nem sokkal a jemeni kormány közölte, hogy elfogadja a világszervezet béketervét. Erről közleményt adtak ki, amelyet a Saba hírügynökség ismertetett. A lázadók egyelőre nem nyilatkoztak arról, hogy ők is elfogadnák az ENSZ békemegállapodás-tervezetét. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?