90 millió a BL-győzelemért?

<p>Gonzalo Higuaínt, a Napoli argentin támadóját leigazolta a Juventus. A Pipita becenévre hallgató csatárt, aki a múlt szezonban 35 meccsen 36 gólig jutott, 90 millió euróért vásárolta meg a torinói klub.&nbsp;</p>

Ebből az üzletből két következtetést vonhatunk le. 1. A Juventus az átigazolási piacon is újra az elit klubok közé lépett elő. A csapat eddigi legdrágább igazolása Gianluigi Buffon volt, akit 2001-ben 52,8 millió eurónak megfelelő líráért vett meg a csapat. A calciopoli (az olasz bundabotrány) után 10 évvel pedig eljutott oda az olasz rekordbajnok, hogy végrehajtotta minden idők harmadik legdrágább igazolását. Higuaínnál ugyanis csak Ronaldo (94 millió) és Bale (101 millió) volt drágább. A nyári igazolásokra (Dani Alves, Pjanic, Pjaca és Benatia) Higuaínnal tette fel az i-re a pontot a Juventus, és egyértelmű üzenetet küldött a szurkolóinak és az ellenfeleknek egyaránt: cél a BL-győzelem. Ez az állítás még akkor is igaz, ha Pogba esetleg távozik a csapattól a nyáron. És ezzel meg is érkeztünk a kettes számú konklúzióhoz. 2. Egyáltalán nem biztos, hogy Higuaín a nyár végén is dobogós lesz minden idők legdrágább igazolásai között. Ugyanis Pogba egyre közelebb kerül a Manchester Unitedhez. Az angol klub rekordösszeget, 120 millió eurót kínál a francia középpályásért. Ezzel ő lenne a világ legdrágább játékosa. Egyes információk szerint már csak azon folyik a vita a két klub között, hogy ki fizesse ki Pogba ügynökének, Mino Raiolának a 20 millió eurós juttatását, ami a transzfer után járna neki. Az biztos, hogy Pogba nem ér 120 milliót, ahogy az is, hogy Higuaín sem 90-et, de sem Ronaldo, sem Bale nem érte meg az értük kifizetett összeget. Viszont ha abból az aspektusból vizsgáljuk ezeket az üzleteket, hogy egy (a bántás szándéka nélkül) noname belga Michy Batshuayiért – aki nekünk magyaroknak csak azért lehet ismerős, mert az Eb-n gólt rúgott Király Gábornak – 39 millió eurót fizetett a Chelsea a Marseille-nek, már nem is tűnnek annyira borzasztó drágának a fent említett úriemberek. Erre mondhatjuk azt, hogy minden relatív, egy játékos ára is. Azt viszont már kőkemény tényként kell kezelnünk, hogy az arab, orosz és kínai milliárdosoknak köszönhetően a foci ma már rég nem sport vagy szórakozás. Milliárdos üzletté nőtte ki magát, ahol mindent és mindenkit meg lehet venni kilóra.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?