A pokémonok védelmében

<p>Nem is tudom, most pokemon vagy pokémon. Utoljára ilyen problémám Hérakleitosz nevének leírásakor volt, de mondjuk ott könnyebb kinyomozni hogy e-vel vagy é-vel írják-e, hiszen a görögben mindkettőre külön írásjel szolgál.&nbsp;</p>

A pokémon meg, gondolom, nem görög eredetű szó. Épp Hérakleitosz mondta anno, hogy nem lehet kétszer ugyanabba a pokémonba, illetve bocsánat, folyóba lépni. Mi ebből a tanulság ilyenkor, nyár derekán? Ugyanaz, mint a márciusi szlovák parlamenti választások idején, a brextitnépszavazáson, vagy Donald Trump amerikai elnökjelölt menetelése nyomán (mentén). A magát művelt(ebb)nek, értelmiségi(bb)nek gondoló, vagy csak szimplán épp senki másba belekötni nem tudó rétegek nemrég az okostelefonjuk felett unatkozva belekötöttek azon polgártársaikba, akik pokémonozva unatkoznak okostelefonjukkal. Kész vallásháború. Felekezeti feszültségszítás. Mintha nem lenne alkotmányos joga mindenkinek, hogy úgy unatkozzon, ahogy akar, okostelefonilag. Ebben a melegben. Bár nem lehet kérdés, hogy a pokémonok ügyének rendezésében az Európai Unió politikája megbukott, és hogy meg kellene akadályozni a pokémonok szabad áramlását, hiszen egyértelműen felhígítják évezredek óta pallérozódó kultúránkat, azért engedtessék meg leszögeznünk egyet s mást. Az értékeket képező, óvó és hirdető rétegek az utóbbi időszakban nem tudták megszólítani az értékeket egyelőre nem óvó és képező rétegeket, amelyek unalmukban Kotlebákra, brexitekre és Trumpokra szavaznak. A pokémonok pedig meg tudták. Az értékeket képező, óvó és hirdető rétegek az utóbbi időben csak azzal tudtak bekerülni a hírekbe, hogy válságban vannak. A pokémonok szintén nem csinálnak semmit, mégis sokak számára érdekesek, izgalmasak, fontosak, menők.  Tudta, kedves olvasó, hogy akár választást (népszavazást) lehetne velük nyerni?Kedves, értékeket képező, óvó és hirdető rétegek, nem elég belátni, hogy a hülyék átvették a világban a hatalmat, ellenlépéseket is kellene tenni.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?