Nizza: Megszólalt a merénylővel szembeszálló robogós

Nizza |

<p>Megszólalt pénteken az a robogós, aki megpróbálta megállítani a nizzai merénylőt; a Nice-Matin című helyi napilapnak a Franck néven említett férfi azt mondta: mindenáron meg akarta állítani a támadót.</p>

"Kész voltam meghalni" - mondta a férfi, aki bordatörést és súlyos zúzódásokat szenvedett a hátán.

A férfi feleségével eredetileg a francia nemzeti ünnepen a tűzijátékot szerette volna végignézni. De későn érkeztek, ezért visszafordultak, hogy elmenjenek fagylaltozni. Ekkor vették észre, hogy rohannak az emberek, a teherautó pedig ott volt mögöttük.
   

"A járdán előzött teljes gázzal. Még mindig látom a testeket szerteszét repülni. Azonnal felfogtam, mi történik, és elhatároztam, hogy gázt adok" - számolt be az eseményekről Franck, aki szólt a feleségének, hogy szálljon le a robogóról.
   

A merényletről készült videofelvételeken azt lehetett látni, hogy a férfi a robogójával a fehér hűtőkocsi mellé hajt, majd a motor eldől. A felvételen úgy tűnt, mintha a teherautó kerekei alá került volna, de valójában a férfinak sikerült a teherautó mellett futnia, és felkapaszkodnia a vezetőfülkéhez.
   

"Mintha transzban lettem volna, ugyanakkor pedig teljesen tisztán láttam" - mondta a reptéri alkalmazottként dolgozó Franck. "Nem tudtam mit teszek, de sikerült a vezetőfülke ajtajában megkapaszkodnom" - tette hozzá.
   

Az ablak le volt húzva, így szemtől szembe kerülhetett a merénylővel. "Teljes erőmből ütöttem, újra és újra. Teljes erővel ütöttem balkezemmel, annak ellenére, hogy jobbkezes vagyok". A merénylőnek fegyver volt a kezében, de nem működött. "Kész voltam meghalni, hogy megállíthassam" - jelentette ki Franck. Mivel nem sikerült kinyitnia az ajtót, ezért az ablakon keresztül próbálta meg kiráncigálni a fülkéből a támadót. A merénylő fegyverével fejbe verte; a sebet össze is kellett varrni.
   

A robogóson kívül egy biciklis is megpróbált felkapaszkodni a teherautóra, de amikor meglátta, hogy fegyver szegeződik rá, eleresztette az ajtót.
   

A terrortámadásban 84 ember vesztette életét és több mint 300-an megsebesültek, többen továbbra is életveszélyes állapotban vannak. A támadót a rendőrök lelőtték.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?