Harabin bőkezűen jutalmazta magát, Švecová követeli vissza

Pozsony |

<p>A Legfelsőbb Bíróság elnöke, Daniela Švecová felszólította elődjét, Štefan Harabint, hogy adja vissza azt a 113 000 eurót, amellyel a volt főbíró saját magát jutalmazta meg második megbízatási időszaka elején.&nbsp;</p>

Harabin a jutalmat két összegben fizette ki magának 2009-ben és 2010-ben, először 40 000, majd 73 000 eurót. A pénz egy részét Harabin akkor kapta, amikor fegyelmi eljárás folyt ellene, melyet Lucia Žitňanská igazságügyi miniszter kezdeményezett a pénzügyminisztérium vizsgálatának akadályozása miatt. A Legfelsőbb Bíróság Bírói Tanácsa ennek ellenére is jóváhagyta a juttatást, ráadásul Harabin dönthette el, hogy mennyit kapjon. 2009-es vagyonbevallásában Harabin 94 000 eurós éves bevételről számolt be. 2010-ben ez az összeg már 140 000 euróra nőtt. Összehasonlításképpen: a Legfelsőbb Bíróság jelenlegi elnökének éves bevétele tavaly bruttó 53 611 euró volt a nyugdíjával együtt. Harabin első megbízatási ideje alatt, 2001-ben és 2002-ben is bőkezűen jutalmazta magát. Az első évben 400 000 Sk (13 278 euró), a következőben pedig 685 000 Sk (22.738 euró) juttatást kapott, állítása szerint a törvénnyel összhangban. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?