A kormánypárti erők uralják a katonai főparancsnokságot

Ankara |

<p>Már a kormányhoz hű erők uralják a török hadsereg főparancsnokságát - közölte egy vezető török tisztviselő szombat reggel, hozzátéve, hogy a &quot;kis lázadó csoportok&quot; még ellenállnak.</p>

Arról is tájékoztatott, hogy a lázadók kezén vannak helikopterek, ugyanakkor vadászgépeik nincsenek.   Közben az Anadolu állami hírügynökség jelentése szerint szombat reggelig 754 katonát tartóztattak le a puccsal összefüggésben. Emellett a hadsereg öt tábornokát és 29 ezredesét leváltottak a belügyminiszter utasítására.  Ezzel egy időben a Béke otthon elnevezésű mozgalom, amely állítólag a hadsereg puccsistabarát erőit tömöríti, egy közleményben azt írta, hogy erőik eltökélten harcolnak. A szervezet egyben arra szólította fel a lakosságot, hogy biztonságuk megőrzése miatt maradjon otthon.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?