Repülőgépes szúnyogirtás lesz Komáromban

Komárom |

<p>Gútán egyelőre nem terveznek permetezést, de ha szükség lesz rá, elvégzik a munkát. Repülőgépes szúnyogirtást végeznek július 16-án és 17-én, szombaton és vasárnap az esti órákban Komárom bel- és külterületein.</p>

Arra kérik a lakosokat, a jelzett időszakban csukják be az ablakokat, ne tartózkodjanak az éppen permetezett területen, óvják a háziállatokat, a méhészek pedig nem engedjék szabadon a méheket; ha erős szél fújna, vagy esne, a permetezés elmarad.

Králik Róbert, a városi hivatal szóvivőjének tájékoztatása szerint idén 13 500 eurót hagyott jóvá az önkormányzat a szúnyogok elleni védekezésre, ami egyszeri, teljes körű légi permetezésre és néhány földi permetezésre elegendő. A különböző közbeszerzéseken megtakarított 5000 eurót szintén erre a célra fordítja a város. Állami támogatást csak harmadfokú árvízvédelmi készültség kihirdetését követően lehet kérvényezni, amire idén eddig szerencsére nem volt szükség. Dél-Komáromban ugyancsak terveznek légi kémiai irtást holnapra, ha rossz idő lenne, akkor szombaton vagy vasárnap végzik el a munkát. A városban ez lesz a harmadik szúnyogirtás, júniusban légi és földi permetezést is végezek.

Gútán egyelőre nem terveznek irtást, mert nincs rá szükség, a lakosságtól sem érkezett a városi hivatalhoz ilyen kérés. „Arra az esetre is felkészültünk, ha szükség lenne légi permetezésre. Közbeszerzés útján választottuk ki azt az érsekújvári céget, amely elvégzi ezt a szolgáltatást” – mondta Horváth Árpád polgármester. Megtudtuk: tavaly nem kellett permetezni, két évvel ezelőtt pedig mintegy 7500 eurót költöttek erre a célra. „Az augusztus második hétvégéjén zajló Gútai Búcsú és Vásár előtt felmérjük a helyzetet, ha szükség lesz rá, a rendezvénynek helyet adó térségben saját alkalmazottaink elvégzik a földi permetezést” – tette hozzá a polgármester. (vkm)

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?