Kevesebb áldozatot szednek a természeti katasztrófák, de több a kár

<p>Csökkent a világban a természeti katasztrófák áldozatainak a száma az idei év első felében, de e katasztrófák&nbsp; által okozott kár jelentősen növekedett a tavalyi első félévhez képest - közölte kedden a Munich Re, a legnagyobb nemzetközi biztosító társaság.</p>

Az okozott kár mintegy ötödével nőtt, és elérte a 70 milliárd dollárt, ami azonban alacsonyabb az elmúlt tíz év 92 milliárdos átlagánál.
   

A természeti katasztrófák okozta kár az épületek és az infrastruktúra helyreállításának a költségeit tükrözi. Az alacsonyabb halálozási adat annak tudható be, hogy az idén eddig kevesebb ilyen esemény következett be a fejlődő országokban.
   

A biztosító a 70 milliárdból 27 milliárd kárt térít meg az idén, szemben a 15 milliárdos hosszú távú átlaggal. Az adat ugyanakkor alátámasztja a biztosítók véleményét, amely szerint a világban kevesebb biztosítást kötnek a kelleténél.
   

A halálos áldozatok száma 3800 volt eddig világszerte 2016-ban a tavalyi első félév 21 ezer áldozatával szemben.
   

A biztosítás szintje a fejlődő országokban igen alacsony maradt, a nyugati országok között pedig erős különbségek vannak. Japánban két földrengés 25 milliárdos kárt okozott, amelynek a negyede volt biztosítással fedezve. Európában a viharok és áradások 6,1 milliárdos kárt okoztak. Ennek a felét térítik meg a biztosítók. Texasban a viharok 12,3 milliárd, Kanadában az erdőtüzek 3,6 milliárd dollár kárt okoztak. Ennek háromnegyed része megtérül.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?