Körvonalazódik a megoldás Komáromban

Komárom |

<p>Végtelen történetnek tűnik az egyes és a kettes lakótelepen élő, összeférhetetlen lakosok problémájának rendezése. Legutóbbi ülésükön ismét tárgyaltak róla a képviselők, és bár döntés most sem született az ügyben, körvonalazódni látszik a megoldás.</p>

Az alkalmazkodni képtelen bérlők évek óta megkeserítik az Esztergályos és a Hegesztők utca lakóinak életét. A környéken elviselhetetlen állapotok uralkodnak, inzultálják az idős embereket, hangoskodásukkal zavarják az éjszakai nyugalmat, halmokban áll a szemét, elszaporodtak a patkányok, a poloskák, a drogosok által eldobált fecskendőkkel van tele a házak közti füves terület. Az ügyben több petíciót is benyújtottak már a városi hivatalhoz, de érdemi változás máig nem történt.

A városi hivatal által a képviselők elé terjesztett alternatívákat a testület tagjai nem tartották elég hatékonynak. A lakosok számára kizárólag a rendetlen polgárok eltávolítása jelentene megnyugtató megoldást. A képviselők közül viszont többen arra mutattak rá, hogy a lakótömbök megvásárlása egyrészt precedenst teremthet – amit más, hasonló vállalkozást folytató személyek kihasználhatnának –, másrészt nem kaptak kellő tájékoztatást arról, mennyiért adnák el a tulajdonosok a társasházakat, miből vásárolná meg azokat a város, és hová költöztetnék az ott lakókat. A programpont tárgyalása során aztán fordulat állt be, amikor az egyik lakótömb tulajdonosa, Milos Kuchár a vitában kifejtette: hajlandó megvenni a többi tulajdonostól a tömbházakat – már el is kezdték az ez irányú tárgyalásokat –, majd kiköltözteti onnan az összeférhetetlen lakókat. A kiürített ingatlanokat aztán a hivatalosan felbecsült áron eladná a városnak. A jelenlegi lakók számára pedig a város által felajánlott külterületen építene szociális lakásokat. Knirs Imre alpolgármester megjegyezte: ő egy másik háztulajdonossal folytat tárgyalásokat hasonló konstrukcióról, de hogy kivel, azt nem árulta el.

A képviselők végül még a szavazás előtt törölték a programpontok közül a városháza által kidolgozott alternatívákat, egyben megbízták a polgármestert, hogy az új fejlemények tükrében haladéktalanul kezdje meg a tárgyalásokat a háztömbök tulajdonosaival az általuk felvázolt megoldási javaslatról.

Az tehát biztosra vehető, hogy idén nyáron még el kell viselniük az összeférhetetlen szomszédokat az Esztergályos és a Hegesztők utca lakóinak, de talán már pislákol a fény az alagút végén.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?