Kaliňáknak mennie kell – mondja a nép

Pozsony |

<p>Nem bíznak a választók Robert Kaliňákban.&nbsp;</p>

A válaszadók többsége szerint le kell mondania a belügyminiszteri posztról – derült ki a Polis felméréséből. A közvélemény-kutatást telefonon végezték, 1433 ember bevonásával. A kérdés a következő volt: „Úgy véli, le kell mondania Robert Kaliňák belügyminiszternek a Bašternák-ügy miatt, tehát a közel 2 millió eurós állítólagos áfa-visszatérítési csalás miatt!? A válaszadók 49 százaléka szerint Kaliňáknak mennie kell, 28,2 százalék gondolja, hogy miniszter maradhat, 22,8 százaléknyi válaszadó mondta azt, hogy „nem tudom”. Azt is megkérdezték, hogy Robert Fico kormányfőnek is távoznia kellene-e az ügy miatt, az igenek aránya az ő esetében 34,9 százalék, tehát az ő nimbuszát is megtépázta Kaliňák. A válaszadók 44,5 százaléka szerint Fico kormányfő maradhat, 20,6 százalék nem tud dönteni az „igen” és a „nem” között.  Tíz százalék bízik a rendőrségben Ugyanakkor a válaszadók háromnegyedének (74,4 százalék) meggyőződése, hogy politikai nyomás és befolyásolás nehezedik ebben az ügyben a rendőrségre és az ügyészségre. Tíz százalék bízik csupán a független, alapos nyomozásban, a többi 16,6 százaléknyi megkérdezett nem tudott ebben a kérdésben állást foglalni. Nyomás alatt a nyomozók Emellett a lakosság 53,5 százaléka egyetért az ellenzéki pártok állításával, hogy a kormányhatalom befolyásolja a Bašternák-ügyben indított nyomozást. A válaszadók 20,8 százaléka szerint a Smer-botránya miatt a másik három kormánypártnak távoznia kell a koalícióból, 54,6 százalék szerint nem. 24,6 százalék nem tudja. Az emberek 35,6 százaléka egyetért azzal, hogy tüntetéseket szerveznek az ellenzéki pártok, 53,1 százalékuk nem, 11,3 százaléknyian erre sem tudtak válaszolni. SZEPTEMBERIG BIZTOSAN MARAD KALIŇÁK, ELHALASZTOTTÁK AZ ÜLÉST
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?