Kompenzáció

<p>Annak ellenére, hogy a közelmúltban (esetenként többször is) sikeresen lezajlott az eperjesi eperfesztivál, a vásárúti rétesfesztivál, a hodosi lakoma, a búcsi böllérfesztivál, a dunaszerdahelyi fröccsfesztivál, a dunamocsi burcsákfesztivál, illetőleg a többi, hagyományőrző és teremtő rendezvény, úgy tűnt, megnyugodva rogyhatunk fehér műanyag székeinkbe, ugyanis a választások óta meglehetősen magányos csallóközi plakátfelületek tanúságtétele szerint egy újabb patinás rendezvény első évadának nézünk elébe, amely Nádszegi Muzsikavonat néven zakatol.&nbsp;</p>

Csak néhány húzónév a repertoárból: Horváth Tamás és Raul, Magyar Rózsa, Matyi és a Hegedűs, Nova Brigitta, Csordás Tibi, Suhancok, és hát nem hiányozhat Jolly és Suzy sem. Fekete Pákót kár volt mellőzni, na de ne flancoljunk annyira, nemrég volt gazdasági válság. A történet egyik bájos szegmense, hogy például az egyik dunaszerdahelyi hentesüzletben is lehetett jegyeket vásárolni. Aztán jött a belga–magyar meccs, a bemondó pedig bemondta, hogy a nádszegi muzsikavonat késni fog, vagy nem is indul.

Mindezen tapasztalatok által fellelkesülve ezúton indítványoznánk, hogy mintegy kompenzációként a közeljövőben kerüljön megrendezésre az eddigiek mellett (között) mondjuk a madari madárfesztivál, a patasi patakfesztivál, a somorjai somfesztivál, a sárosfai sárfesztivál, a boldogfai boldogfesztivál, a rétei rétfesztivál, a bélvatai bélfesztivál, a vajasvatai vaj- vagy vattafesztivál, a csallóköznádasdi nádfesztivál, a bakai bakafesztivál, a nagymagyari Nagy Magyarfesztivál, a kismagyari kis magyarfesztivál, az alistáli istállófesztivál, az albári albatroszfesztivál, a tejfalusi tejfesztivál, a légi levegőfesztivál, a dióspatonyi diófesztivál, a sárkányi sárkányfesztivál, a libádi libafesztivál, a bélai bugárfesztivál, a tallósi tarlófesztivál, a gútori bútorfesztivál, a kulcsodi kulcsfesztivál, a csatai csata és a tornai torna, a medvei medvefesztivál, Balonyban pedig lufifesztivál lehet, mert balomnak vagy balonynak hívják arra (vagy erre) néhányan a lufit, úgyhogy ez is meglehetősen felvidéki dolog. De ne feledjük, ha ezek a csodálatos rendezvények a jóisten (meg a Bethlen Gábor Alap, illetőleg a szlovák kormányhivatal) segítségével létre is jönnek, a déli régiók akkor is az ország évtizedek óta kiéheztetett siralomvölgyei maradnak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?