Inkább ne menjen a trópusokra kisgyerekkel!

Pozsony |

<p>Ha az ön családjában csecsemő, vagy kisgyermek van, érdemes fontolóra venni a nyaralást a trópusi országokban &ndash; figyelmeztet a Közegészségügyi Hivatal.&nbsp;</p>

„Ha gyermekkel utazunk, érdemes az egészségre kevésbé terhelő célállomást választanunk, jó minőségű szállodával, és kellően felkészülni az útra. Azok a feltételek, amelyek megfelelnek a felnőtteknek, a kicsik szervezetét túlságosan megterhelhetik” – figyelmezteti a szülőket Ivan Rovný országos tiszti főorvos. Rovný három év alatti gyermekkel egyáltalán nem ajánlja a nyaralást a trópusi országokban. A védőoltások felesleges terhelést jelentenek a gyermek szervezetére.  Ha trópusi országokba készülünk, érdemes felkeresni kezelőorvosunkat, aki beutal a trópusi betegségek szakrendelőjébe, a szükséges védőoltások miatt. Arról, hogy milyen oltások ajánlottak az egyes országokba, a külügyminisztérium honlapján levő országismertetőből tájékozódhatunk.  
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?