A jordániai feketepiacon kötöttek ki szíriai felkelőknek szállított amerikai fegyverek

Szíria |

<p>A jordániai feketepiacon kötöttek ki szíriai felkelőknek szánt amerikai és szaúd-arábiai fegyverek, mert jordániai hírszerző tisztek ellopták és eladták a szállítmányokat, hogy luxuscikkeket vehessenek maguknak - adta hírül a The New York Times című amerikai lap cikkére hivatkozva hétfőn a Reuters brit hírügynökség.&nbsp;</p>

Az amerikai napilap szerint a fegyvereket amerikai részről a CIA, a Központi Hírszerző Hivatal szállította Jordániába. A tolvaj jordániai tisztek feketepiaci fegyverkereskedőknek adták el a szállítmányokat, a pénzen pedig egyebek közt iPhone-okat, terepjárókat, sportkocsikat és luxuscikkeket vásároltak.

Mindennek tetejébe a lopott fegyverek egyike volt az, amellyel egy jordániai tiszt agyonlőtt két amerikai biztonsági embert tavaly novemberben Jordánia fővárosában, Ammanban egy rendőrképző központban. A kiképzés költségeit is az Egyesült Államok állta.
    
A Reuters megjegyzi, hogy a CIA-t még nem sikerült megszólaltania az ügyről.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?