Tarr Béla Aranykamerát kap Trencsénteplicben

Trencsénteplic |

<p><span style="font-size: 12px;">Június 23. és 26. között tartják a Trencsénteplici Nemzetközi Filmfesztivált, melynek elnökségében olyan nagy filmes egyéniségek foglalnak helyet, mint Zuzana Kronerová, Peter Hledík, Kamila Magálová és Jiří Menzel.</span></p>

Színészmisszió díjat kap Chiara Mastroianni francia–olasz színésznő, akinek a fesztiválon levetítik Szerelem nélkül soha filmjét, amely arra keresi a választ, hogy kinek jobb: aki szeret vagy akit szeretnek. Aranykamera díjjal Marek Leščák dramaturgot, forgatókönyvírót tüntetik ki. Ebből az alkalomból tűzik műsorra Jaro Vojtek Gyerekek című filmjét, amelynek Marek Leščák írta a forgatókönyvét. A másik kitüntetett, aki átveheti a trencsénteplici fesztivál Aranykamera díját, Tarr Béla világhírű magyar rendező.

A szemle a filmtörténet nagyjait megidézve Catherine Deneuve és Ettore Scola előtt tiszteleg. A francia színésznőt A férfi, akit túlságosan szerettek című drámában láthatja a közönség. A film egy ügyvéd, az ügyvédbe szerelmes lány és kaszinótulajdonos anyjának története.  Deneuve az1964-ben készült Cherbourgi esernyőkkel is jelen lesz majd a szlovák fürdővárosban. A Cherbourgi esernyők egy bolt, amelyet egy özvegyasszony vezet eladósorban lévő lányával. Szolid kis bolt, szolid életvitel, ahova csakhamar bekopog a szerelem egy nem éppen jómódú fiú személyében, és felforgatja anya és lánya életét.  Az olasz rendezőóriást a De furcsa, hogy a nevem Federico című életrajzi filmmel idézik meg a szemlén, ahol hatvan filmet mutatnak be, elsősorban az európai termésből, de dél-amerikai és ázsiai mozgóképek is szerepelnek a kínálatban. (tébé)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?