American Express, a horvát megoldás

<p>Nálunk a Visa és a MasterCard a legelterjedtebb bankkártyatípus, azonban a nyári kirándulásaink kiemelt célországában, Horvátországban az American Express az igazán nyerő megoldás.&nbsp;</p>

Az Általános Hitelbank (VÚB) kibocsát ilyen bankkártyát, melynek előnye, hogy a legfontosabb horvát kiskereskedelmi láncnál 100 kuna feletti vásárlás esetén árkedvezményben részesül az ügyfél, ám ami ennél is fontosabb, hogy automatikusan utasbiztosítást is nyújt. Ráadásul az utóbbi nemcsak a kártya tulajdonosára, hanem a vele utazó további öt személyre kiterjed. Az American Expresst előtte aktiválni kell, azaz az adriai kirándulás előtt legalább egyszer használjuk otthon is. Aki külföldi útra indul, annak érdemes némi készpénz mellett két bankkártyát is magával vinnie. Alapszabály, hogy hitelkártyával (credit) vásároljunk és fizessünk a szolgáltatásokért, azonban a pénzautomatából betéti (debit) kártyával vegyünk ki pénzt. Ellenőrizzük, hogy telefonunk memóriájában szerepel-e bankunk tudakozójának száma (a nemzetközi előhívószámmal), ami abban az esetben szükséges, ha az ATM elnyelné a plasztiklapot. Természetesen ma már okostelefonnal is lehet fizetni, ebben az esetben ellenőrizzük, rendelkezünk-e a megfelelő applikációval. Végezetül ha pénzmozgásunkat ellenőrizzük külföldön, akkor ne a nyilvános wifit vegyük igénybe, mert az kevésbé biztonságos. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?