Éjszaka nem tud leszállni a mentőhelikopter a nyitrai kórháznál

Éjszaka nem tud leszállni a mentőhelikopter a nyitrai kórháznál
Nyitra |

<p>Új helikopter-leszállópályát kell építeni a helyi kórházban, mert a meglévő éjszaka nem használható.&nbsp;</p>

A közelben építkezés folyik, a daruk és az épületek miatt nem biztonságos a leszállás. A kórház vezetőségét az Air Transport Europe légimentőszolgálat értesítette, hogy éjszaka nem vállalja a leszállást a kórház udvarán. 

Azóta sötétedés után a vasútállomás közelében, vagy a nyitraemőkei repülőtéren száll le a mentőhelikopter, vagyis amíg onnan mentőautóval a kórházba szállítják a sérültet, további időt veszítenek.  „A korlátozás tavaly november óta van érvényben, a légimentőszolgálat szóvivője, Zuzana Hopjaková szerint azóta a kórház vezetőségével együtt keresik a megoldást, Jozef Valocký kórházigazgató a sebészeti pavilon tetejére tervezi az új heliportot. 

Hopjaková úgy nyilatkozott, számukra ez is elfogadható, a lényeg, hogy a leszállóhely a kórház udvarában legyen, és megfeleljen a biztonsági előírásoknak. Egyelőre nem tudni, mikor kezdik építeni az új heliportot, de a kórház már kapott rá kétmillió eurót az egészségügyi minisztériumtól. (vrabec)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?