Amerikában termelik az acélmű veszteségét

Kassa |

<p>Eddig három hullámban bocsátotta el alkalmazottait a kassai U. S. Steel. Az óriásvállalat helyzetéről<br />szerdán sajtótájékoztatón számoltak be az OZ KOVO szakszervezeti vezetői.</p>

„Az első alkalommal 29 dolgozót bocsátottak el, igaz közülük 11-en új beosztásba kerültek a gyárban. A második körben tizennégy embert akartak elküldeni, de végül mindannyian elfogadták azt a posztot, amit a cég ajánlott nekik. Az utolsó hullámra pár héttel ezelőtt került sor, 17-en új munkát beosztásba kerültek, a munkaviszony megszüntetéséről szóló megállapodást 12 alkalmazott írta alá” – mondta a sajtótájékoztatón Mikuláš Hintoš, a U. S. Steel szakszervezeti elnöke, és hozzátette, a harmadik körben egyetlen menedzsert sem bocsátottak el, csak alacsonyabb beosztásban dolgozókat érintett a leépítés. „A harmadik körben csak az adminisztratív részleg, illetve a műszaki és a gazdasági osztály dolgozóinak mondtak fel” – fejtette ki a szakszervezeti elnök. Hintoš arról is beszámolt, hogy az utolsó 29 érintett alkalmazott közül 11-en már nyugdíj előtt állnak, ezért az ő helyzetük valamivel egyszerűbb. A szakszervezeti tagok az elbocsátások miatt a Munkaügyi és Munkavédelmi Főfelügyelőséghez fordultak, hogy átfogó ellenőrzést tartsanak a kollektív szerződés rendelkezéseinek betartása kapcsán. Az eredményeket két héten belül várják. „Az elbocsátások folytatódnak, ezt a vállalat elnöke személyesen jelentette be. A U. S. Steel éves jelentéséből világosan kiderül, hogy az acélgyár amerikai leányvállalatai miatt került ebbe a helyzetbe. Az internetes portálokon is közzétették, hogy a vállalat amerikai részlegét több mint egymilliárd dolláros adósság terheli. A helyzet egyre komplikáltabb, erre pedig mi fogunk ráfizetni” – zárta Mikuláš Hintoš.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?