Megszólalt a mentőt akadályozó sofőr: "Én az életemet kockáztattam!"

Trencsén |

<p>A Markíza riporterének sikerült mikrofonvégre kapnia a Mercedes vezetőjét, aki azt állítja, félreértésről van szó. Ő ugyanis azt gondolta, hogy a mentőben haldoklik egy páciens, ezért utat akart nyitni a mentősöknek.&nbsp;</p>

Mint arról korábban beszámoltunk, egy Mercedes típusú luxuskabrió sofőrje percekig akadályozta egy szirénázó mentőautó továbbhaladását Trencsénben. Erről egy nagy port kavaró videó is felkerült az internetre. A videót a Nový Čas internetes kiadása vette át a  Trenčianske Zázraky na cestách ("Csodák a trencséni utakon") nevű Facebook-oldalról. A simonyi (Partizánske) rendszámmal rendelkező luxusmerci a gyorsmentőből készített felvétel tanúsága szerint szándékosan akadályozta a mentősök továbbhaladását, akik éppen egy pácienst szállítottak kórházba. A felvételt készítő mentős elmondása szerint az őket kilométereken keresztül akadályozó sofőr Bán (Bánovce nad Bebravou) és Tornyos (Trenčianska Turná) községek között a megengedettnél gyorsabban hajtott, nem tartotta be a féktávolságot sem, és kihasználta a szirénázó mentőautó előnyét a forgalomban. A sofőr egész úton veszélyeztette a közúti forgalom biztonságát - tette hozzá. Az egyik jelzőlámpánál aztán sikerült a gyorsmentőnek az autó mellé kerülni, majd megelőzni azt. Az egyik mentős oda is kiáltott a Mercedes sofőrjének: "Ne félj, aranyom, felvettünk a rendőröknek!" Mire az illető csak annyit mondott: f*sz.  A TV Markíza riporterének sikerült mikrofonvégre kapni a Mercedes vezetőjét, aki azt állítja, egy félreértésről van szó. Ő ugyanis azt gondolta, hogy a mentőben haldoklik egy páciens, ezért utat akart "törni" a mentősöknek. "Kielőztem a gyorsmentőt, bekapcsolatam a vészjelző lámpákat és dudáltam. Utat akartam nyitni előttük. Annak ellenére vállalkoztam erre, hogy tudtam, az életemet kockáztatom" - nyilatkozta az illető. A videó már a rendőrség birtokában van, az ügyben megkezdték a vizsgálatot - tájékoztatta a Čas.sk portált a trencséni kerületi rendőrség szóvivője, Elena Antalová. A sofőr több szabályt is megsértett, a pénzbüntetés mellett valószínűleg a jogosítványát is elveszik. A Markíza által megszólított szakemberek szerint az illetőnek pszichiátriai kezelésre lenne szüksége. (cas.sk, tvnoviny.sk)     

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?