Rasszista mosószerreklám miatt háborog az internet

<p>A különböző videómegosztókon és közösségi oldalakon kommentelők jelentős része szerint erősen rasszista reklámot készítettek egy mosószernek Kínában - számolt be róla a <a href="http://hvg.hu/kkv/20160527_sokaknal_kiverte_a_biztositekot_egy_kinai_mo…;. A hirdetésben egy afroamerikai férfit &bdquo;tisztára mos&rdquo; egy ázsiai nő.</p>

A reklám azzal indul, hogy egy festékes pólójú és arcú afroamerikai férfi festékes füttyent egy mosni készülő fehér bőrű, ázsiai nőnek. Szeretné megcsókolni, de a nő ehelyett egy mosószeres kapszulát tesz a férfi szájába, és belegyömöszöli a mosógépbe, majd ráhuppan annak tetejére. A mosás alatt jajgatás hallatszik, a program végén pedig egy fehér bőrű, ázsiai férfi mászik ki a gépből, és kacsint egyet.

A téma érzékenységét jelzi egyebek mellett az, hogy a YouTube-ra azzal a megjegyzéssel töltötte fel egy felhasználó csütörtökön a videót, hogy jelezte: nem vállal érte felelősséget, csupán megosztja azt a barátaival. Egy nap alatt csak ebben a fiókban több mint 1 millió 800 ezren látták a reklámot, és csak itt a nyolcezerhez közelít a hozzászólások száma, amelyek között mindenfélét találni.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"233292","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?