Bárdos, Menyhárt és Őry esélyes

Menyhárt József
Pozsony |

<p>A hétvégén a nagyobb járásokban finisel az MKP járási konferenciáinak sorozata. Eddig kilenc járásban zajlott le a tisztújítás, és arról is döntöttek, hogy kiket jelölnek a párt elnöki posztjára. Az eddigiek alapján Bárdos Gyula, Menyhárt József és Őry Péter esélyes.</p>

Továbbra is Menyhárt József tűnik a legesélyesebbnek az MKP elnöki posztjára, ám játékban van más jelölt is. Az országos elnökjelölti poszt sorsa június 11-én dől el Érsekújvárban az országos közgyűlésen, a jelöltek névsora addig még bővülhet. Az MKP elnöksége április 2-án mondott le, követve Berényi József volt pártelnököt, aki március 7-én távozott. Április 2-án meghirdették a teljes tisztújítási folyamatot, mely során a helyi, járási, kerületi szervezetek és az országos szervek is új vezetést választanak. A helyi szervezetek tisztújítása május 10-ig zajlott le, ezt követték a járási konferenciák, amelyeket május 30-ig kell lezárni. A helyi és a járási szervezetek küldötteket küldhetnek az országos tisztújító közgyűlésre, és jelölhetnek személyeket az országos szervekbe (elnökség, Országos Tanács, elnök). Kilenc járási konferencia zajlott le, tájékoztatta az Új Szót Szigeti László, a párt ügyvezető elnöke. A Nagymihályi, Kassai, Kassa-vidéki, Rozsnyói, Losonci, Nagykürtösi, Szenci, Nyitrai és a Galántai járásban már megtörtént a tisztújítás. Több helyen megerősítették posztján az eddigi járási elnököt, néhány helyen, például a Rozsnyói járásban (itt a Via Nová-s Simon Csaba lett az elnök) váltás történt. A legnagyobb járásokban (például a Dunaszerdahelyi vagy a Komáromi járásban) a hétvégén kerül sor a tisztújító konferenciára, erősítette meg lapunknak Szigeti László. Hétfőn a Vágsellyei járási konferenciával zárul ez a kör. „Két járásból érkezett többes jelölés, van olyan, ahol egy személyt jelölnek, és olyan is, ahol senkit, ez mind összhangban van az alapszabállyal” – összegezte Szigeti László a járási konferenciák eddigi eredményeit. A kilenc járásból, ahol már lezajlott a konferencia, az elnöki posztra három személyt jelöltek, Bárdos Gyulát, Menyhárt Józsefet és Őry Pétert. Kilenc járás maradt még, a hétvégére kikristályosodik az országos tisztségekre jelölt személyek névsora. Bárdos Gyulán, Menyhárt Józsefen és Őry Péteren kívül még Farkas Iván és Nagy Dávid neve merült fel mint országos elnökjelölt a helyi szervezeteknél. Bárdos lapunknak korábban azt mondta, nincsenek elnöki ambíciói, s bár megtiszteltetésnek veszi, hogy jelölik őt, inkább az elnökség tagjaként képzeli el a munkáját a továbbiakban a pártban. Nagy Dávid is azt nyilatkozta lapunknak, az elnöki helyett más pozícióból segítené a párt munkáját. Menyhárt József ugyanakkor nem zárkózott el lapunknak adott interjújában a pártelnöki szerepvállalástól. Értesüléseink szerint Menyhárt legkomolyabb ellenfele Őry Péter lehet – ő eddig önkormányzati alelnökként tevékenykedett, de Berényi József elnöksége idején nem volt túl erős a pozíciója a pártban: mindössze a 17. helyet kapta a párt parlamenti választási listáján. Őry az utóbbi időben sokat szerepel, az MKP honlapjának például az egyik legaktívabb szerzője és szereplője. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?