„Letisztították” a molnárfecskék fészkeit az SNP hídról

Pozsony |

<p>Védett molnárfecskék fészkeit semmisítették meg a SNP híd tisztítása közben a munkások. A barbár beavatkozásnak 66 fészek eshetett áldozatul.</p>

„A tisztítást a J&T REAL ESTATE végezte, a fővárossal kötött szerződés alapján. Nagyon sajnáljuk, ami a fészkekkel történt. A történtekhez az említett társaság munkásainak szakszerűtlen és érzéketlen hozzáállása vezetett” – mondza Ivana Skokanová fővárosi szóvivő. A J&T azonban mossa kezeit, mondván: a tisztítást alvállalkozó végezte. „Cégünk ingyen vállalta, hogy a fővárosnak segítséget nyújtva ingyen revitalizálja és megtisztítja a híd környékét. A szerződés értelmében a főváros köteles volt kiadni az engedélyeket, és a revitalizáció végrehajtásához szükséges egyéb nyilatkozatokat, még a tisztítás megkezdése előtt. A műveletek előtt több koordinációs ülésre is sor került. Ezek egyikén sem figyelmeztettek semmilyen korlátozásra, mondta Daniela Stričková, a J&T REAL ESTATE munkatársa. A Szlovák Ornitológiai Társaság szerdán figyelmeztetett, hogy a hídon megsemmisítettek 66 fecskefészket. Ez volt a második legnagyobb molnárfecske kolónia a fővárosban. A fészkek eszmei értéke 120 ezer euróra tehető. Az ornitológusok azt remélik, a vétkes példás büntetést kap. A molnárfecskék állománya az utóbbi időben nagyon lecsökkent, átlagban 40 százalékkal, de van, ahol 60-70 százalékkal is. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?