Zeman Tomika támogatókra és segítőkre talált

Párkány |

<p>Nagyszabású jótékonysági koncertet rendezett Zeman Tomika, a holdfénygyermek javára a Párkányi Speciális Alapiskola és a muzslai székhelyű Papp Katalin Magán Művészeti Alapiskola.</p>

A kisfiút és családját az utóbbi hetekben egyre több segítő szándékú ember keresi meg. Párkány polgármestere, alpolgármestere és a testület néhány tagja is részt vett a vasárnapi jótékonysági koncerten, amelynek teljes bevételét – 2660 euró és 4000 forint – Zeman Tomika gyógykezelésére fordítja a család. A ritka, genetikai eredetű betegségben szenvedő kisfiúra május 26-án újabb műtét vár. Az utóbbi három évben tizenhétszer műtötték. A műtétekkel azokat a rosszindulatú tumorokat távolították el, amelyek a napfény hatására alakulnak ki a hétéves kisfiú szervezetében. A xeroderma pigmentosumban szenvedő betegek nem mehetnek a napfényre, ezért nevezik őket a holdfény gyermekeinek. Tomika egy szlovák kereskedelmi csatorna közbenjárására speciális védőruhát kapott, amely megvédi testét a számára káros UV-sugaraktól, de a betegség lefolyását csak enyhíteni tudja. A xeroderma pigmentosumban szenvedő gyerekek többsége nem éri meg a felnőttkort. Ennél a diagnózisnál a komplikációk is nagyon gyakoriak. „A betegség szövődményeként Tomika idegrendszere is leépül. Gond van a látásával, a járás is egyre inkább nehezére esik és a légzésével is komoly problémák vannak” – sorolta a kisfiú édesanyja. A család korábban Helembán lakott, most Esztergomban élnek. Innen hordják a kisfiút Párkányba, a speciális alapiskolába.

A kisfiú támogatására alakult Facebook-oldalnak eddig 423 kedvelője van. A virtuális támogatókon kívül a valós életben is egyre többen ajánlják fel erkölcsi, anyagi támogatásukat a családnak. A koncert előtt Tomikát Esztergomban kereste fel a Chidren of Heaven és az Inferno Riders motoros csapat. Csepregi Zoltán önkormányzati képviselő közösségi oldalán a napokban felhívást tett közzé. A közlemény szerint a következő testületi ülésért járó tiszteletdíját a családnak ajánlja fel, és erre buzdítja képviselőtársait és a hivatal dolgozóit is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?