Triplázni akar a Sevilla

<p>A második számú kupasorozat két legeredményesebb csapata, a négyszeres győztes FC Sevilla és a három ízben diadalmaskodó FC Liverpool találkozik ma este (20.45) a labdarúgó Európa Liga bázeli döntőjében.&nbsp;</p>

Egy széria biztosan megszakad, ugyanis ez a két csapat még nem veszített az Európa Liga (UEFA-kupa) fináléjában. Az FC Sevilla 2006-ban és 2007-ben, valamint 2014-ben és 2015-ben győzött, míg a Liverpool 1973-ban, 1976-ban és 2001-ben hódította el a trófeát. Nagy kihívás mindkét együttes számára, hogy az EL-győztes indulhat a BL-ben, mert a spanyol együttes a hetedik, az angol gárda pedig csak a nyolcadik helyen végzett hazája bajnokságában. 


„Az, hogy sorozatban a harmadik döntőnkre készülünk, jól mutatja, hogy mennyire összeszedettek vagyunk, és igazán vágyunk az Európa Liga-győzelemre” – nyilatkozta Unai Emery, az FC Sevilla vezetőedzője. Az andalúzok mellett szól, hogy eddig egyetlen spanyol gárda sem kapott ki más ország csapatától az EL, illetve az UEFA-kupa döntőjében. 
Jürgen Klopp tavaly októberben Brendan Rodgers menesztése után vette át a Liverpoolt, s nagy bravúr lenne, ha csapatával EL-t nyerne. „Óriási harc lesz a pálya minden részén, ebben biztos vagyok. Egy kupát nem lehet csak szimplán egy kis futballal elhódítani” – jelentette ki a 48 éves Klopp. Klopp idén már egy döntőt elveszített, az angol Ligakupa februári fináléjában a Liverpool tizenegyespárbajban kikapott a Manchester Citytől (120 perc után 1:1 volt az eredmény). 
A keret tagja Martin Škrtel is, ám nem valószínű, hogy pályára lép, a német tréner a doppingoláson ért Sakho eltiltása óta a Kolo Touré–Lovren duót szerepelteti a védelem tengelyében (a szlovák hátvéd csak akkor jutott szóhoz, ha Klopp pihentette a kulcsembereit). Sérült a Pool cserekapusa, Ward, ám mivel Bogdán Ádámot nem jelölték az EL-keretbe, várhatóan a fiatal George ül majd a kispadra. A csapatkapitány Henderson, valamint a csatár Origi is felépült, ám várhatóan nem kapnak helyet a kezdőcsapatban. Érdekes, hogy ez lesz a két csapat első egymás elleni tétmeccse. A találkozót az STV 2, valamint az RTL II élőben közvetíti. 

***

EURÓPA LIGA, DÖNTŐ FC Liverpool–FC Sevilla Bázel, St. Jakob-Park, 20.45. Játékvezető: Jonas Eriksson (svéd).
A várható összeállítások
FC LIVERPOOL: Mignolet–Clyne, Lovren, Kolo Touré, Moreno–Lallana, Can, Milner, Firmino, Coutinho–Sturridge.
FC SEVILLA: Soria–Mariano, Rami, Carrico, Escudero–Krychowiak, N‘Zonzi–Coke, Banega, Vitolo–Gameiro. 

Mi szól a Liverpool mellett? 
- 14 EL-meccs közül csupán egyet vesztettek el 
-  a brazil játékmester, Coutinho váratlan megoldásai  Mi szól a Sevilla mellett? 
- megnyerték az utóbbi két EL-döntőt (Benfica 0:0, 11-esekkel 4:2; Dnyepropetrovszk 3:2) 
- Kevin Gameiro gólerőssége, a francia csatár 8 EL-meccsen hétszer talált a hálóba (sz. z., MTI)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?