Bazi nagy török lagzi: hatezer vendéget hívtak meg Erdogan lányának esküvőjére

Isztambul |

<p>A legszigorúbb biztonsági intézkedések mellett, hatezer meghívott vendég jelenlétében tartották szombaton Isztambulban Sümmeyye Erdogannak, a török államfő, Recep Tayyip Erdogan 30 éves lányának és Selcuk Bayraktarnak, egy török vállalkozó fiának esküvőjét.</p>

A pár, amely csak idén márciusban jegyezte el egymást, a Hürriyet című török lap beszámolója szerint egy Márvány-tenger melletti exkluzív helyszínt választott az ünnepségre. A ceremónia egy Korán-részlet felolvasásával kezdődött. A két tanú a leköszönő miniszterelnök, Ahmet Davutoglu és a hadsereg vezérkari főnöke, Hulusi Akar tábornok volt. Az esküvőn jelen volt Navaz Sarif pakisztáni miniszterelnök is.

Davutoglu az Erdogannal kialakult nézeteltérések miatt a múlt héten jelentette be, hogy lemond a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) vezetéséről, és így automatikusan a kormányfői tisztségről. Úgy tűnik, hogy esküvői jelenléte azokat a híreszteléseket próbálta eloszlatni, hogy konfliktusba keveredett az államfővel.

Az esküvőt Isztambul Kücükcekmece elővárosában, egy kultúrközpontban tartották. A rendőrség több utcát lezárt a környéken. 

A menyasszony az amerikai Indiana államban szociológiát és politikai tudományokat tanult, és a londoni School of Economics egyetemen diplomázott. Később, Erdogan miniszterelnöksége idején az AKP tanácsadója volt, egészen addig, amíg apját 2014-ben államfővé nem választották. Alelnöke egy nők jogait védő iszlámbarát csoportnak. 

A vőlegény családja a Baykar konszernhez tartozik. Ez a cég a török hadiiparban tevékenykedik, egyebek között drónokat gyárt. A vőlegény az isztambuli műszaki egyetemen kezdte tanulmányait, és az egyesült államokbeli Georgia műszaki egyetemen doktorált. 

Erdogannak két fia és két lánya van. Egyik lánya, Esra a török energiaügyi miniszter, Berat Albayrak felesége.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?