Gera góljával megvédte címét a Ferencváros

<p>A Ferencváros megvédte címét a labdarúgó Magyar Kupában: a zöld-fehérek a sorozat 76. kiírásának a Groupama Arénában rendezett szombat esti fináléjában 1-0-ra legyőzték ősi riválisukat, az Újpestet.</p>

Az alacsony színvonalú, de a telt ház miatt kifejezetten jó hangulatú derbi egyetlen gólját a 78. percben Gera Zoltán szerezte. A 37 éves válogatott futballista egy szöglet után közvetlen közelről fejelt a hálóba.    A Ferencváros története során 22. alkalommal hódította el a Magyar Kupát. A bajnok zöld-fehérek ezzel dupláztak, ez nekik 2004-ben sikerült legutóbb, 2012-ben pedig a Debrecennek is.    A győztes 100, a vesztes 25 millió forinttal lett gazdagabb. Magyar Kupa, döntő:Ferencváros-Újpest FC 1-0 (0-0) Groupama Aréna, 19 ezer néző, v.: Iványi    gólszerző: Gera (78.)    sárga lap: Gyömbér (56.), illetve Litauszki (25.), Diarra (92.) Ferencváros: Dibusz Dénes - Emir Dilaver, Michael Nalepa (Radó András, a szünetben), Leandro de Almeida, Cristian Ramírez - Pintér Ádám, Gera Zoltán - Varga Roland (Vladan Cukic, 88.), Hajnal Tamás, Roland Lamah (Gyömbér Gábor, 56.) - Böde Dániel Újpest FC: Balajcza Szabolcs - Jonathan Heris, Litauszki Róbert, Kecskés Ákos, Balogh Balázs - Cseke Benjámin, Bojan Sankovic - Kylian Hazard (Mohl Dávid, 33), Enis Bardhi (Kabát Péter, 85.), Nemanja Andric (Souleymane Diarra, 73.) - Lencse László II. félidő:    78. perc: Egy jobb oldali szögletet követően Gyömbér fejelt kapura, az érkező Gera pedig közvetlen közelről ugyancsak fejjel továbbított a hálóba (1-0). Alig 90 másodperc elteltével vezetést szerezhetett volna a Ferencváros, de Böde elképesztően nagy helyzetben rosszul találta el a labdát. Az első újpesti helyzetre a 13. percig kellett várni, ekkor Andric lőtt Dibusz kezébe 15 méterről. Egy perccel később a túloldalon Pintér vállalkozott lövésre jó 25 méterről, a labda a jobb kapufán csattant.   A 26. percben újabb Böde-helyzet következett, a válogatott csatár ezúttal Varga jobb oldali beadását követően tévesztett célt. A félidő második részére nagyot esett a színvonal, a játékosok nagy része csak vagdalkozott, a labda a legtöbb időt a levegőben töltötte.    A szünetben Thomas Doll, a Ferencváros német vezetőedzője bátran cserélt, ugyanis a védő Nalepa helyett egy támadót, Radót küldte a pályára. A várt hatás azonban elmaradt, nem lett támadóbb a zöld-fehérek futballja, ugyanakkor Dibusznak sem kellett a gimnasztikán kívül egyéb mozgást végeznie a kapuja előterében.    A 77. percben Varga került hatalmas helyzetbe, de blokkolták a lövését, a szögletből azonban már megszerezte a vezetést a Ferencváros, Gera közvetlen közelről fejelt a hálóba.    Az Újpest későn ébredt, s már fizikálisan sem tudta felvenni a harcot a zöld-fehérekkel, így az eredmény már nem változott.    "Végig izgulni kellett, hisz ez egy kupadöntő volt, amelyen az utolsó pillanatban is történhetnek dolgok, de a csapat rászolgált a győzelemre" - mondta Thomas Doll, az FTC vezetőedzője    "A Ferencváros a kezdetektől jobb volt. A középpályán jók voltunk, de hiányoztak az utolsó jó passzok, hogy eredményesek legyünk" - értékelt Nebojsa Vignjevic, az Újpest szerb trénere.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?