Európa Liga: Liverpool–Sevilla döntő lesz

<p>Nem történt meglepetés az Európa Liga visszavágóin: a címvédő FC Sevilla és a Jürgen Klopp vezette FC Liverpool jutott a második számú európai kupa döntőjébe.</p>

A nap slágere a Liverpool–Villarreal volt. Az első meccsen a spanyolok egy utolsó percben lőtt szemfüles góllal 1-0-ra nyertek, ám a visszavágón Jürgen Klopp védencei nem adtak esélyt a spanyol csapatnak. A hátrányt már a 7. percben ledolgozták, a spanyol csapatkapitány Bruno talált be saját kapujába.

A második félidőben Sturridge tett róla, hogy hosszabbítás már semmiképpen se legyen, a meccset és ezzel a továbbjutást pedig véglegesen Lallana döntötte el a 81. percben.

A Liverpool 15 év után jutott be újból az Európa Liga döntőjébe, akkor még UEFA-kupa néven zajlott a sorozat. 2001-ben egy legendás, hosszabbításos, aranygólos meccsen 5-4-re verték a spanyol Alavést.

Ezúttal is spanyol ellenfelük lesz az angoloknak, ugyanis a másik ágon a címvédő Sevilla lépett tovább magabiztosan. Az idegenbeli 2-2 után a spanyolok Gameiro révén már a 9. percben vezetést szereztek a Sahtar Donyeck ellen, ezt Da Silva a félidő hajrájában kiegyenlítette. Az 1-1-gyel még mindig a Sevilla volt a továbbjutó, ám az eredmény kisvártatva újra megváltozott. Gameiro a 47. percben belőtte a második spanyol gólt, a harmadikat az 59. percben Mariano szerezte, eldöntve a továbbjutást. 

A Sevilla 2014-ben és 2015-ben is megnyerte az Európa Ligát, ha most is győzne, csúcsot állítana fel: a sorozatot még senkinek sem sikerült zsinórban háromszor megnyernie. Csúcsbeállításra készül ugyanakkor a Liverpool is, amelynek eddig három győzelme van (1973, 1976 és 2001), a negyedik diadallal pont a Sevillát érnék be. A spanyol klub 2006-ban és 2007-ben, valamint az utóbb két szezonban győzött. 

EREDMÉNYEK: 
Liverpool–Villarreal 3-0 (1-0)
Góllövők: Bruno (7. – öngól), Sturridge (63.) ,Lallana (81.).
Továbbjutó a Liverpool 3-1-es összesítéssel.

Sevilla–Donyeck 3-1 (1-1)
Góllövők: Gameiro (9., 47.), Mariano (59.), illetve Da Silva (44.).
Továbbjutó a Sevilla 5-3-as összesítéssel. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?