BL: dráma után döntős az Atlético Madrid

<p>Két kihagyott tizenegyes, elképesztő dráma. Kemény csatában verte ki az Atlético Madrid a Bayern Münchent, 2014 után pedig ismét BL-döntőt játszhat. Nézze meg a gólokat!</p>

Az Atlético kettő, a Bayern három év után akart újra Bajnokok Ligája döntőt játszani, a madridi 1-0 után a spanyolok indultak előnnyel a visszavágón. A németek nem sokat teketóriáztak, ahogy várható volt, az első percektől nekiestek az ellenfélnek.

A masszív müncheni fölény ellenére az első komolyabb helyzetre a 20. percig kellett várni: egy gyors akció után Thomas Müller az ötösön Lewandowski elé pörgetett, ám a madridiak szlovén kapusa, Oblak védte a lengyel csatár éles szögből leadott lövését.

A németek gyakorlatilag egykapuztak, a gól a 31. percben szabadrúgásból jött. Xabi Alonso lövése a sorfalban megpattant egy védőn (Giménezen – róla még szó lesz…), így az ismét remekül védő Oblaknak esélye sem volt. Mutatjuk:

A találat után még jobban belelendült a Bayern, egy perccel a középkezdés után már kétgólos lehetett volna a németek előnye. Giménez a tizenhatosban lerántotta Javi Martínezt, Thomas Müller gyengén és rosszul helyezett tizenegyesét viszont Oblak védte. Érdekesség: a mostani szezonban ez volt Müller negyedik kihagyott tizenegyese – minden második büntetőjét elrontja.

A második félidőben ismét leparkolta a buszt Atlético a tizenhatosra, a Bayern játékosai várták, hol nyílhat rés. A rés viszont a másik oldalon nyílt meg: egy nehézkes német passzolgatás után a spanyol tizenhatosról kivágott labdát négy-öt átadásból ziccerbe vitte az Atléti, Griezmann pedig nem hibázott.

A francia egy az egyben vezethette rá Neuerre és kegyetlenül belőtte. A németek lest reklamáltak, nézze meg az alábbi videón lassítva is: egyvonal vagy pár centis les?

Innen már két gól kellett a münchenieknek a döntőhöz, szűk 40 perc alatt, miközben Griezmann gólja szárnyakat adott a spanyoloknak, akik az egyenlítés után nagyon magabiztosan kezdtek játszani. A németek elkeseredetten próbálkoztak, Lewandowski a 74. percben csikarta ki számukra a reményt: Vidal okos passza után talált be a lengyel.

Miközben a németek a továbbjutást jelentő gólért mentek, a 82. percben Torres szerzett büntetőt a vendégeknek: honfitársa, Javi Martínez mellett esett el, a tizenhatoson kívül, ám a bíró a tizenegyespontra mutatott. Torres eldönthette volna a továbbjutást, ám Neuer kivédte a tizenegyest.

A második visszavágót szerda este Madridban játsszák, a Real és a Manchester City párharca a múlt heti angliai döntetlen után összesítésben is 0-0-ról indul. Ha a Real – a párharc toronymagas esélyese – jut tovább, akkor megismétlődik a két évvel ezelőtti madridi házirangadó. 2014-ben a Real hosszabbítás után 4-1-re verte az Atléticót, úgy, hogy a rendes játékidőben az utolsó percben egyenlített ki.

Bayern München–Atlético Madrid 2-1 (1-0)
Góllövők: Xabi Alonso (31.), Lewandowski (74.), illetve Griezmann (53.).
Továbbjutó: Atlético Madrid 2-2-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?