Luxusautót keresünk, olcsóbbat veszünk

<p>Mely autómárkák fogynak a legjobban, és melyek nevét ütjük be leggyakrabban a Google keresőjébe? A kettő között minimális az átfedés.&nbsp;Nézze meg térképeken!&nbsp;</p>

A Kaizen társaság a Google 2014 októbere és 2015 októbere közötti keresések alapján megnézte, a világ országaiban mely autómárkák a legkeresettebbek – az interneten. Az adatok alapján fél Európa a BMW-t ütötte leggyakrabban a keresőmezőbe, Szlovákiában és Csehországban meglepetésre a Hyundaira érkezett a legtöbb kérdés. A világ többi részében egyébként is a BMW a legnépszerűbb, hiszen összesen 61 államban a leggyakrabban böngészett autómárka, második helyre 56 országgal a Toyota került – az USA, Kanada és Ausztrália mellett fél Afrika is Toyotát keres a Google-n. A harmadik helyezett már jól lemaradt, a Hyundai csak 14 országban körözte le a többi autómárkát. 

Érdekes kép tárul elénk, ha mindezt összevetjük azzal, a valóságban mely autókból fogy a legtöbb Európában. A jobb oldali térkép is mutatja, hogy a prémiummárkák (BMW, Audi) csak a miniállamokban tudnak labdába rúgni.  A kontinens egyeduralkodója a Volkswagen csoport: német nyelvterületen, három skandináv államban és a Beneluxban VW-ből fogy a legtöbb, a V4-es államokban és Horvátországban a Škodából, a nem elhanyagolható nagyságú spanyol piacon pedig a szintén VW-csoporttag – de „nemzeti autónak” számító – Seatból. A németeken, a cseheken, a franciákon és a spanyolokon kívül az olaszok, a románok, a svédek és az oroszok is a saját márkájukhoz hűek. Törökországban például az olasz Fiat hódít. 

Ami az eladásokat illeti, az abszolút prímet tavaly Szlovákiában a Škoda vitte 16 570 eladott gépkocsival, 7616 modellt adott el a Volkswagen, a harmadik helyen a Hyundai zárt 6302 darab autóval. Leginkább a kiskategóriás autókat vitték, a B szegmensbe, illetve az alacsonyabb középosztályba tartozó autókból tavaly több mint 43 241 fogyott. A Szlovák Autóipari Szövetség (ZAP) adatai szerint 2015-ben a legnagyobb, közel 30 százalékos növekedést a szabadidőautók, tehát az SUV gépkocsik terén lehetett elkönyvelni; ilyenből 18 203 darabot sikerült eladni. Mint minden évben, tavaly is a vállalkozók vásárolták a legtöbb személyautót, 49 697 darabot. A kerületi lebontást tekintve a legtöbb, 32 494 autó a Pozsonyi kerületben kelt el, a többi megyében 7-8 százalék körül mozgott az eladási mutató.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?