Ficót elzárhatják a külvilágtól

Pozsony |

<p>Amint a jövő hét elején elbocsátják Robert Fico kormányfőt a fővárosi szívkórházból, nagy valószí-nűséggel azonnal kezdetét veszi minimum egy hónapot igénybe vevő gyógykezelése, amelyet bizonyára valamelyik szlovákiai gyógyfürdőben fog abszolválni.</p>

A kormányfő egészségi állapotáról maga Fico, családja, a kórház és a kormányhivatal sem ad bővebb tájékoztatást. Csupán annyit tudni, hogy egy könnyebb infarktuson esett át, egy műtét során pedig két, részben eldugult, a szívébe vezető erét operálták meg.

Sokat kell mozognia

A miniszterelnök felépülése során kulcsfontosságú lesz, hogy sokat mozogjon, kerékpározzon, bizonyára szigorú, zsírmentes diétát kell majd abszolválnia, és teljesen elzárják a külvilágtól, a munkájától, a stresszes közegtől. A Denník N napilap információi szerint a szívműtéten átesett Fico már egyedül, segítség nélkül képes járni. Helyettese, Robert Kaliňák belügyminiszter szerint rendszeresen telefonál koalíciós partnereinek, minisztereinek, és már néhány kormány által jóváhagyott törvényt is aláírt a kórházban. A következő hetekben viszont, úgy tűnik, még inkább elzárják a külvilágtól.

Gyógyfürdőbe megy

A szívműtéten átesett páciensek, miután elbocsátják őket a kórházból, néhány napig betegállományban vannak, s azt követően megkezdik a körülbelül három vagy négy hétig tartó gyógykezelést. Ilyen páciensek ellátására az országban leginkább a bártfai, a szliácsi, a borosznói és a gyűgyi gyógyfürdő alkalmas.

Danko is jól van

Ficóhoz hasonlóan már Andrej Danko (SNS) házelnök is jobban van a hétfőn végrehajtott gyomorműtétje után. Az orvosok egy daganat miatt kénytelenek voltak eltávolítani Danko gyomrának egy részét. Azt, hogy jó vagy rosszindulatú daganatról volt-e szó, még nem tudni. A pozsonyi onkológiai klinikán kezelt házelnök az intézet szóvivője szerint már egyedül jár. Azt, hogy meddig lesz kórházban, s milyen időt vesz igénybe kezelése, a szövettani eredménye nélkül jelenleg nehéz megjósolni. (dem, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?