Matovič új lakást keres Ficónak

Pozsony |

<p>A Sieť és a Hid képviselői a pénzügyi bizottságban még a smeres tagoknál is aktívabbak voltak a Ladislav Bašternák-ügy mentegetésében - jelentette ki mai sajtótájékoztatóján Daniel Lipšic (OĽaNO-NOVA) ellenzéki képviselő.&nbsp;</p>

A bizottság tegnap hallgatta meg František Imreczét, a pénzügyőrség igazgatóját, aki Lipšic szerint továbbra is a szőnyeg alá próbálja söpörni az ügyet a koalíciós képviselők közreműködésével. Hozzátette: mindez azt bizonyítja, hogy a "tákolmány egy hónap leforgása alatt mentálisan is összecsiszolódott". Lipšic egyidejűleg bejelentette: az ellenzék  javaslatot tett a védelmi és nemzetbiztonsági bizottság összehívására.    A sajtótájékoztatón részt vett Igor Matovič, az OĽaNO elnöke is, aki emlékeztetett: az ügyben érintett Ladislav Bašternák vállalkozó Robert Fico, Robert Kaliňák és Ján Počiatek közeli barátja. Bašternák 2012-ben Matovič állítása szerint egy fiktív, tízszeresen túlárazott ingatlanvásárlást követően 2 millió euró áfát igényelt vissza az államtól. Az ügyben a Five Star Residence lakáskomplexumról van szó, melyet Marian Kočner cége, a  Real Štúdio K.F.A. épített, Ladislav Bašternák cége pedig 7 lakást vásárolt benne 12 millió euróért.  A vállalkozó cége, a BL 202 építette a Bonaparte lakóparkot, ahol Robert Fico kormányfő is lakik. Matovič ennek kapcsán megígérte: segít megkeresni Ficónak a második legjobb lakást Pozsonyban. "Nem engedhetjük, hogy a kormányfő adócsalásból épített lakásban lakjon" - tette hozzá. A pénzügyi bizottság tegnapi ülése után a pénzügyőrség igazgatója, František Imrecze csak annyit mondott, hogy a vizsgálat eddigi eredményei alapján az adóellenőröket senki sem befolyásolta. "A vizsgálat még folyik" - tette hozzá. Az igazagató azt is elmondta: ha tudomására jutna, hogy az államot ténylegesen megrövidítették két millió euróval, személyesen tenne feljelentést. A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) korábban elutasította a pénzügyőrség indítványát az adócsalási ügy kivizsgálására, mire néhány alkalmazott panaszt tett a NAKA ellen. Ellenzéki képviselők információi szerint a pénzügyőrség vezetősége beszüntette az eljárást, és nyomást gyakorolt két alkalmazottjára, hogy az ügyet söpörjék a szőnyeg alá. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?