A kifutópályán több mint 1400-an futottak

Kassa |

<p>Szombat este mintegy 1400-an éltek a lehetőséggel, hogy a kassai repülőtér kifutópályáján futhassanak. A Wizz Air Košice Runway Run 2016 volt az első ilyen sportesemény Szlovákiában.</p>

 Külföldön egyébként népszerűek az ilyen futóversenyek. A futók öt- és tíz kilométeres távokon indulhattak. A sportolókat több száz rokon és ismerős buzdította. A kísérőprogramban fellépett a Campana Batucada, és Marián Čekovský is. Marek Petráš főszervező elmondta, mivel nemzetközi repülőtérről van szó, szigorú biztonsági előírásoknak kellett megfelelni. „Többen szomorúak voltak, hogy nem biztathatják kedvenceiket a kifutópálya mellett, ám ezt a rendezvényt elsősorban a futóknak szerveztük, a rajongók számára is szervezünk különböző megmozdulásokat, például éjszakai futást a városközpontban” – mondta. A férfiak között 5 kilométere, Igor Vaktor (17:09 min), 10 kilométeren Patrik Vyšňovský (31:56) bizonyult a legjobbnak, míg a hölgyek között a rövidebb távot Barbara Chrenková (20:26), a hosszabbat Zuzana Durcová (34:59) nyerte. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?