Szigeti-per: ítélet augusztusban

Pozsony |

<p>Augusztusra napolta el a Pozsonyi III. Járásbíróság az ítélethirdetést Szigeti László volt oktatási miniszter perében. A bíró ma a jegyzőkönyvek felolvasásával folytatta a pert, de nem fejezte be, arra hivatkozva, hogy hosszú, és 11-től újabb tárgyalása van. A záró perbeszédek sem hangzottak el.&nbsp;</p>

Még mindig nem zárult le a volt MKP-s oktatási miniszter pere. Csütörtökön az ítélethirdetésnek kellett következnie, ám a bíró az erre megszabott időben nem tudott minden dokumentumot felolvasni. Az ítélethirdetés augusztus 18-án fog folytatódni, ám állítólag az sem biztos, hogy aznap lezárul, lehet, hogy csak ősszel kerül pont az ügy végére.  Csalással vádolják Szigeti Lászlót szubvenciós csalással vádolták. Szubvenciós csalásnak a szlovák büntetőjog azt nevezi, amikor valaki állami, vagy uniós támogatást nyer, de azt nem a szerződésben lefektetett célra költi el, majd pedig megpróbálja félrevezetni, a támogatást nyújtó intézményt. A büntető törvénykönyv szerint egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható ez a bűncselekmény. A szubvenciós csalás a vád szerint abban áll, hogy a nemesócsai iskola tornateremére kapott támogatást egy magáncég csarnokának felújítására használták fel. Az ügyésznő szerint Szigeti szabálytalanul ítélte oda a támogatást, mindezt úgy, hogy tudta, a község nem teljesíti a szükséges feltételeket. Már tavaly decemberben döntést akartak Korábban Komjáti Lászlót, a falu egykori polgármesterét is megvádolták, ellene is folyt eljárás, azonban ő 2015-ben elhunyt. Így most már csak Szigeti Lászlót tudják felelősségre vonni az ügyben. A községet egy könyvvizsgálatot követően arra kötelezték, hogy fizesse vissza a 116 ezer eurót. A bírósági eljárás során egyébként már decemberben meghallgatták az összes tanút. Már csak néhány jegyzőkönyv felolvasása és a záróbeszédek vannak hátra az eljárásból. Az egykori miniszter védőügyvédje még az előző tárgyalási napon, decemberben kérte, hogy haladéktalanul hozzon döntést a bíróság. A Pozsonyi III. Járásbíróság azonban január 29-én elnapolta a döntést, mert a bírói tanács  egyik tagja beteget jelentett. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?