Ezt ne kenje a gyerekére: veszélyes kozmetikumok a piacon

Pozsony |

<p>Veszélyes kozmetikai termékekre figyelmeztet a Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ). Az Európai Unió RAPEX gyors riasztási rendszere szerint Németországban és Franciaországban egészségre ártalmas anyagokat tartalmazó kozmetikumok vannak forgalomban.&nbsp;</p>

Elképzelhető, hogy a termékek Szlovákiában is kaphatók. A pakisztáni Kass & Enterprises gyártótól származó Arzoo márkájú Henna body colour Cone Henna Paste henna festék fenolt tartalmaz. Bőrrel érintkezve vagy szembe kerülve maró hatású, lenyelve vagy belélegezve mérgező. Ha felszívódik, kábultságot, vesebántalmakat, légzés- és szívbénulást okozhat. A fenol koagulációra (alvadásra, kicsapódásra) készteti a fehérjéket.  [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"226553","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"272","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]A német KTN Dr. Neuberger gyártótól származó KTN márkájú Sweet Princess gyermek sminkkészletben izopropil-parabén van. A parabének stabil, nem illékony vegyületek, megjelenési formájuk kismértékben eltérő, azonban mindenképp szagtalan vagy enyhe szagú szilárd anyagok: fehér vagy színtelen kis kristályok, tűk, porok. Az parabének fő kockázata, hogy in vitro ösztrogénszerűen viselkednek és így károsítják a hormonrendszert. Ha ilyen termékeket vásárolt, vigye vissza az eladóhoz. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?