Rekordmeleg volt az elmúlt napokban

Pozsony |

<div>Melegrekordok dőltek meg az elmúlt napokban Kelet-Szlovákiában, az ország nyugati és keleti fele közötti jelentős hőmérsékletkülönbségek pedig jeégesőt, viharokat eredményeztek - derül ki a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) elemzéséből.</div>

Szerdán, április 4-én Szepsiben a nappali hőmérséklet maximuma elérte a 27,5 Celsius-fokot. Ezzel megdőlt az ezen a napon mért eddigi melegrekord, ami 26,5 fok volt, és Párkányban mérték 1968-ban. A szobránci járásbeli Dióskán (Orechová) szerdán a nappali átlaghőmérséklet 18,8 Celsius-fok volt. Ennél magasabb nappali átlaghőmérsékletet,19 Celsius-fokot tavasz elején csak 1975-ben, 1976-ban és 1989-ben mértek Pozsonyban, Párkányban, illetve a lévai járásbeli Oroszkán  (Pohronský Ruskov).   A klimatológusok rámutattak a nyugati és a keleti országrészben mért hőmérsékletek közötti jelentős különbségekre is. Míg Szlovákia délkeleti részén a levegő hőmérséklete meghaladta a 27 fokot, a legnyugatibb régiókban és északnyugaton a 20 fokot sem érte el. A Pozsonyhoz közeli Malý Javorníkon szerdán a maximális nappali hőmérséklet csupán 15,6 Celsius-fok volt. Ezek a nagy hőmérsékletingadozások Szlovákia északkeleti részein viharokhoz, jégesőhöz vezettek - mutattak rá a klimatológusok. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?