Bárki beülhet a vonat vezetőfülkéjébe

Galánta |

<p>A néző a mozdonyban elhelyezett kamerán keresztül követheti a vonat útvonalát.&nbsp;</p>

A néző a vezetőfülkéből követheti a Galántát a fővárossal összekötő útvonalat. A tablet.tv és a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) videoprojektjében különböző vasúti útvonalakat mutatnak be. 

„Szlovákiában a program egyedülálló: a vasutat szokatlan szemszögből mutatja be” – nyilatkozta lapunknak Jana Morháčová, a vállalat szóvivője. A program keretében most a Galántát Pozsonnyal összekötő útvonalat mutatják be.

A néző a vezetőfülkében elhelyezett kamerán keresztül tudja követni az útvonalat. „A kezdeményezést külföldi projektek ihlették. Más országokban a televízióban külön csatornán lehet követni a vasúti szerelvényeket. A projekt célja, hogy tájékoztassuk a nézőket: alapvető információkat kapnak a vállalat működéséről, a járművekről, a programjainkról” – tette hozzá a szóvivő. A videókat a társaság Facebookoldalán, a tablet.tv honlapján és a teraz.sk oldalon lehet megnézni. 

A bemutatott útvonal a Páneurópai Közlekedési Folyosó része, amely a német Drezda városát köti össze Isztambullal. A Galánta–Pozsony útvonalat a 130-as számmal jelölik. A szakasz Szlovákia kétvágányos vasútvonala, amely Pozsonyt Párkánnyal köti össze és Budapest irányába folytatódik. A projekt keretében egyebek mellett videó készült a Párkányt Galántával összekötő útvonalról is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?