Pszichiátriáról szökött elmebeteg gyilkost köröznek

<p>Drótokkal kötözött ágyához egy nőt, majd halálra kínozta, most pedig Washington utcáin&nbsp;bujkál: a hatóságok nagy erőkkel keresik a pszichiátriáról megszökött, elmebeteg gyilkost - írja a <a href="http://www.blikk.hu/aktualis/kulfold/durva-pszichiatriarol-szokott-elme…;

Anthony Garvert 2013-ban gyilkosság alapos gyanújával tartóztatták le. A vád szerint drótokkal az ágyhoz kötözött egy nőt, és halálra kínozta. A tárgyaláson ugyanakkor kiderült, hogy nem lehet felelősségre vonni, mert nem beszámítható.

Anthony pszichiátriára került, ahonnan azonban társával, Mark Alexander Adamsettel (58) kimásztak az intézet zárt osztályának egyik ablakán. Társát helyi idő szerint csütörtökön sikerült elfogni. Felismerték egy buszon, Mark pedig nem állt ellen a rendőröknek – írja az MTI. A 28 éves Anthonyt továbbra is nagy erőkkel keresik. 

A kérdéses pszichiátriai intézetet az előírások be nem tartása miatt már többször figyelmeztették hatóságok, s emiatt azt is kilátásba helyezték, hogy a létesítményt megfosztják a szövetségi büdzséből folyósított több millió dolláros támogatástól. Egy betegjogi szervezet helyi illetékese arra hívta fel a figyelmet, hogy Washington állam pszichiátriai programjai és létesítményei rendszeresen pénzhiánnyal küzdenek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?