Holnap tárgyalnak a fizetős parkolásról

Somorja |

<p>Holnap tárgyalja a város képviselő-testülete a fizetős parkolás bevezetéséről szóló általános érvényű rendeletet. Ha megszavazzák, május 1-től díjköteles lesz a parkolás Somorja belvárosában.</p>

A rendelet alapján óránként 50 centet kérnek a parkolásért a fizetős helyeken: a Gazdasoron, a Fő úton, a Fűzfa, az Iskola és a Szél utcában levő parkolóhelyeken kell jegyet váltani az autósoknak. Hétköznap reggel nyolctól délután ötig, szombaton reggel nyolctól délig parkolóautomatákból, SMS-ben megvásárolt jeggyel vagy parkolókártyával használhatják az autósok a kijelölt parkolókat. A tervezet nem számol az egészségkárosodottak kedvezményezésével. Sármány Ervin, a városi hivatal vezetője lapunknak elmondta, javaslatot kaptak arról, hogy az egészségkárosodottak továbbra is ingyen parkolhassanak. Az érintettek március végéig küldhették be módosító javaslataikat a tervezettel kapcsolatban. Sármánytól megtudtuk, több beadvány is érkezett a hivatalba. „Volt olyan, aki ellenzi a díjköteles parkolást, és azt javasolja, hogy halasszuk el a bevezetését. Mások a lakóházak besorolásán változtatnának” – közölte a hivatalvezető. A helyi lakosok 40 euróért vehetnek éves parkolókártyát, a második autóért már évi 120 eurót kell fizetni. A vállalkozóknak 210 euróba kerül az éves kártya. Ha valaki elmulasztja a parkolódíj kifizetését, a városi rendőrök 15 euróra büntethetik. A parkolódíjból befolyt összeget az úthálózat és a parkolók karbantartására és egy parkolóház építésére fordítaná a város.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?