Kerékpárút köti össze Szencet Rétével és Újvilággal

Szenc |

<p>Május végéig megépülhet a kerékpárút második és harmadik szakasza a szenci régióban.&nbsp;</p>

A Szenci járás falvait összekötő bicikliút rákapcsolódik az országhatár mellett húzódó, Szencet Bazinnal összekötő útra. Az útvonalat három szakaszra bontották: az A szakasz a Napfényes- tavak körül vezet. „A B szakasz a Szencet Rétével összekötő útvonal, amelyről a biciklisek letérhetnek Szenckirályfa felé, az út megközelítőleg 15 kilométer hosszú lesz. A Réte és Újvilág közötti C szakasz körülbelül hét kilométer hosszú” – mondta lapunknak Róbert Podolský, a Szenci Idegenforgalmi Vállalat igazgatója. Az igazgatótól megtudtuk, a Szenc és Bazin közötti kerékpárútra Szenc főteréről és a Napfényes-tavak területéről is csatlakozhatnak a kerékpárosok. „Az út nemcsak a régióban élőknek, hanem a nyári szezonban a városba látogató turistáknak is szolgál” – tette hozzá Podolský. A projekt kivitelezése nyolcezer euróba kerül, pihenőövezetet is kialakítanak. „A pihenőparkokban padok és asztalok lesznek” – mondta a vállalatvezető. A projekt a Szenci Regionális Turisztikai Szervezet, Szenc önkormányzata, a Szenci Idegenforgalmi Vállalat és a Bazini Biciklikoalíció tagjainak együttműködésével valósul meg. A szenci tavak környéke az egyik leglátogatottabb és legismertebb nyári pihenőhely. A tavak egész területének karbantartásáért felelős Szenci Idegenforgalmi Vállalat biztonságosabbá tenné a tavak környékét. Tavasszal egyebek mellett a kültéri zuhanyzók rekonstrukcióját és bővítését tervezik, új csónakot vásárolnak a mentőszolgálatnak és kamerarendszert építenek a tavak déli részére.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?