Autóban felejtette a gyermekét, bűnhődni akar

Nyitra |

<p>Bűnhődni akar az apa, aki tavaly júliusban az autóban felejtette kétéves kislányát. A gyerek megfulladt.&nbsp;</p>

Az apa ellen először a gyerek elhagyása miatt emeltek vádat, majd ezt gondatlanságból elkövetett emberölésre változtatták, és felajánlották neki a vádalkut. A férfi elutasította, ezért bírósági tárgyalás vár rá. Az 57 éves Jozef K. bölcsődébe vitte volna a kislányát, de megfeledkezett róla, és a munkahelye felé vette az irányt. Az autót a parkolóban hagyta a tűző napon, és csak délután jutott eszébe, hogy a gyerekülésben felejtette a kislányt. Amikor kirohant érte, a gyerek már nem élt, számos égési sérülés volt a testén. A rendőrség először gyerek elhagyása miatt indított eljárást, ezért héttől tizenkét évig terjedő börtönbüntetés jár. Később gondatlanságból elkövetett emberölésre változtatta a vádat, amelynél kettőtől öt évig terjed a lehetséges szabadságvesztés, és ez feltételes büntetésre is váltható. Az apának felajánlották a vádalku lehetőségét, ami azt jelentette volna, hogy beismeri és megbánja a tettét, ennek fejében pedig harmadolják a büntetését. Jozef K. erre nem volt hajlandó – értesüléseink szerint azért, mert bűnhődni akar. „Annyira bántja a lelkiismeret, hogy azt reméli, ha letölti a büntetését, legalább vezekel a kislánya haláláért. Sehogy sem akarja megkönnyíteni magának a dolgot, elfogad mindent, amit kiszabnak rá ” – mondta lapunknak a család közeli ismerőse. Jozef K. jogi képviselője Daniel Lipšic, aki azt nyilatkozta a sajtónak, azért vállalta az ügyet, mert tudatában van annak, hogy ilyen tragédia bárkivel megeshet. Az eset kapcsán nyáron komoly társadalmi vita alakult ki, a nyilvánosság egy része elítélte az apát, de sokkal többen voltak, akik részvétet éreztek iránta. A pszichológusok szerint az ilyesfajta feledékenység a rohanó életmód és a stressz következménye lehet, vagy egyszerűen abból eredhet, hogy az apa számára nem megszokott, hogy ő viszi a gyereket a bölcsődébe. „Nem a szülői szeretet hiányzik. Az emlékezet mond csődöt ilyenkor, ezért az ítélkezés helyett együttérzésre van szükség” – figyelmeztettek a szakemberek.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?