Több rendőrt küldünk Görögországba

Pozsony |

<p>Robert Fico miniszterelnök tegnapi tájékoztatása szerint jelenleg 20 szlovákiai rendőr teljesít szolgálatot Görögországban, ám további 100 egyenruhás kiküldésének részleteiről is egyeztetnek a görög hatóságokkal.</p>

További rendőrök és menekültügyi szakembereket kér a tagállamoktól az uniós határvédelmi ügynökség (Frontex) a menekültek Görögországból Törökországba való visszaküldésének gördülékeny megvalósításához - közölte Fabrice Leggeri, a Frontex ügyvezető igazgatója szerdán kiadott felhívásában. Az ügynökség felhívására eddig mindössze 396 rendőrt ajánlottak fel az uniós tagállamok, noha 1500 emberre lenne szükség a munka gördülékeny elvégzéséhez. Jelenleg a Frontex 734 dolgozója teljesít szolgálatot Görögországban, különösen a tengeren és a menekülttömeg által érintett szigeteken. 

Robert Fico miniszterelnök tegnapi tájékoztatása szerint jelenleg 20 szlovákiai rendőr teljesít szolgálatot Görögországban, ám további 100 egyenruhás kiküldésének részleteiről is egyeztetnek a görög hatóságokkal. „Küldetésük részleteiről, a műszaki és anyagi feltételek biztosításáról most tárgyalunk a Frontex ügynökséggel“ - közölte tegnap Denisa Baloghová, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője. Az új egység a jelenleg már szolgálatot teljesítő rendőrökhöz hasonlóan bizonyára a menekültek ujjlenyomatainak felvétele során, illetve a migránsok regisztrációjánál nyújt majd segítséget. Ez lesz a feladata annak a 20 szlovák rendőrnek is, akik májusban indulnak Olaszországba. Április 18-tól további 25 rendőr a macedóniai hatóságoknak nyújt majd segítséget. (dp, SITA)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?