Figeľ: a támogatóink biztosra vették, hogy bejutunk, ezért másokra szavaztak

Pozsony |

<p>A Kereszténydemokrata Mozgalomnak 1600 szavazat hiányzott ahhoz, hogy parlamenti párt legyen.&nbsp;</p>

Ján Figeľ, a párt leköszönő elnöke elmondta, a választási vereség óta több szimpatizánssal is beszélt. Általános az a nézet, hogy sokan az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek – Új Többség listáján induló keresztény politikusokra szavaztak, mivel biztosak voltak benne, hogy a KDH úgyis be fog kerülni. Figeľ megemlítette, a papok egy része Marián Kotleba pártját  támogatta.  Figeľ elmondta, nem tudtak kellő rugalmassággal reagálni azokra a trendeke, amelyek közvetlenül a választás előtt eluralkodtak. Figeľ szomorú az eredmények miatt. Nemcsak azért, mert ők maguk nem kerültek be, hanem mert szerint a választások rosszul sikerültek. Szerinte az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek – Új Többség  rendszerellenes párt, Kotleba támogatását az egyház részéről hibának tartja, és nem tartja pozitív hozadéknak Boris Kollár Sme rodina pártjának parlamentbe jutását sem. Ez utóbbi szerinte inkább egy nagy moszlim családhoz hasonlít, melynek Kollár áll az élén. A párt a választási fiaskó után, június 11-én választ új vezetést. Figeľ bízik benne, hoy pártjának sikerül visszakerülni a törvényhozásba. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?