Március 23-ára hívta össze Kiska az alakuló ülést

Pozsony |

<p>Március 23-ára hívta össze Andrej Kiska államfő a SZK Nemzeti Tanácsának alakuló ülését.</p>

A parlament alakuló ülésén teszik le a választott képviselők az alkotmányos esküt, majd megválasztják a parlament elnökségét és döntenek a bizottságok összetételéről is.  Az alakuló ülést követően a második Fico-kormány benyújtja lemondását Andrej Kiska államfőnek, aki ezután kinevezi az új kormányt. A kormányprogramot innentől kezdve 30 napon belül a parlament elé kell terjeszteni, és annak elfogadásához a képviselők több mint felének támogatására van szükség.Az új kormányban Robert Fico marad a miniszterelnök, és a Smeré lesz a befektetésekért felelős miniszterelnök-helyettesi poszt is. A választásokból kikerült legerősebb pártként a Smer 7 tárcát von az irányítása alá - a bel- és külügyet, a pénzügyet, az egészségügyet, a gazadaságot, a kultúrát és a munkaügyet. Az SNS-é lesz a védelmi, oktatási és földművelésügyi tárca. A Híd kapja az igazságügyet és a környezetvédelmet, a Sieť a közlekedést. Az új miniszterek neveit hivatalosan még nem jelentették be. A pártok abban is megegyeztek, hogy a parlament elnöke az SNS soraiból kerül ki. A Smer, a Híd, a Sieť és az ellenzék egy-egy alelnököt jelölhet.  A házelnöki posztra állítólag Andrej Dankot, az SNS elnökét jelölik, az alelnökök a kormány részéről Bugár Béla, Radoslav Procházka és Marek Maďarič lesznek. BEMUTATJUK A LEENDŐ MINISZTEREKET 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?