Újabb tiltakozás a Zúgónál

Érsekújvár |

<p>Egy év telt el azóta, hogy Érsekújvárban megkezdték a kis vízerőmű építését.</p>

Újabb tiltakozó megmozdulással szeretnék felhívni a lakosok figyelmét a Zúgó parkerdőben történt változásokra az aktivisták. Szombaton 14 órakor az élő folyók megmentéséért indítanak aláírásgyűjtést a készülő vízerőműnél, ahol fákat vágtak ki, és az építkezés idejére lezárták a folyó egyik mellékágát.

„Egy év telt el azóta, hogy elvették tőlünk Érsekújvár egyik legszebb területét, azon kevés természetes helyek egyikét, amely a lakóhelyünk közelében található: a mi kedvenc Zúgó parkerdőnket. Ennek emlékére újabb petíciót indítunk az élő folyókért, illetve azok megmentéséért” – olvasható A Zöld Érsekújvárért Polgári Társulás felhívásában. Stanislav Horňák, a társulás képviselője arra kéri a lakosokat, vegyenek részt a szombatra tervezett találkozón, akik továbbra is szívügyüknek tekintik a város zöldterületeinek, parkerdőinek megőrzését, és csatlakozzanak aláírásukkal a folyók megmentésére irányuló petícióhoz. Egy évvel ezelőtt márciusban, majd áprilisban a Zúgó vízesésnél és Érsekújvár főterén is tiltakoztak a lakosok a kis vízerőmű építése, a környezet pusztítása ellen. A város egykori képviselő-testülete azonban jóváhagyta a területrendezési terv módosítását, és ezzel zöld utat adott a beruházásnak. Ornitológusok hívták fel a figyelmet arra, hogy az építkezés számos védett madárfajt zavarhat meg, az állat és természetvédők nyomására a környezetvédelmi minisztérium a járási hivatallal együtt figyelmeztette a veszélyekre a kivitelezőt. Ugyancsak egy éve történt, hogy Klein Ottokár, Érsekújvár jelenlegi polgármestere és Lukáš Štefánik alpolgármester odaállt a munkagépek elé, amikor tudomásukra jutott, hogy megkezdték az építkezést.

A városházán később, a lakossági fórumon a város vezetése már úgy nyilatkozott, hogy a vállalkozónak megvan minden szükséges engedélye, és Érsekújvár önkormányzata nem részese az építkezési folyamatnak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?