Itt az új jobboldali messiás: Rybníček 30%-ot akar

<p>A Sieť nem lett az SDKÚ, Radoslav Procházka elemzők szerint már politikai hulla. Hétfőn új messiás jelentkezett: Richard Rybníček 30%-os pártot ígér, új választásokat akar.</p>

15–20% közötti eredményben reménykedtek, ám végül örültek, hogy bejutotta a parlamentbe. A Sieť nem lett jobboldali gyűjtőpárt, sőt, talán meg sem éri a 2020-as választásokat: most koalícióra lép a fő ellenfél Smerrel, három képviselőjük távozása után pedig várhatóan frakciót sem fog tudni alakítani a parlamentben.

Procházkáék kiesése után új messiás jelentkezett be a jobboldalon. Richard Rybníček trencséni polgármester a .týždeň nevű hetilapnak adott videointerjúban kijelentette: ha előrehozott választásokra kerülne sor, érzi, hogy lenne mit kínálnia a csalódott jobboldali szavazóknak. Alapvető változásokban gondolkodik, amelyek az államigazgatást és az önkormányzatokat is érintenék.

A mostani helyzetet pattnak tartja, a trencséni polgármester egyesíteni szeretné a keresztény és a konzervatív választókat. Egy új párt potenciálja szerint 15–30% között van.

Rybníček a közvélemény számára először a Joj tévé igazgatójaként vált ismertté, 2003–2006 között az STV-t vezette. 2010-től Trencsén független polgármestere. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?