Az ébredő Erő lett minden idők legnézettebb filmje Magyarországon

<p>A Star Wars legújabb epizódja megdöntötte minden idők legnézettebb és legnagyobb jegybevételt generáló filmjének magyarországi rekordját: Az ébredő erőt alig több mint tíz hét alatt mintegy 1,223 millió néző látta, akik csaknem kétmilliárd forintot hagytak a mozipénztárakban.</p>

A sci-fi sorozat új epizódja az Avatart szorította le a magyar trónról: James Cameron 2009. decemberében bemutatott filmjéért csaknem 1,8 milliárd forintot fizetett ki valamivel több mint 1,220 millió néző - közölte a filmforgalmazó kedden az MTI-vel.      Mivel a Star Wars hetedik epizódját még mindig játsszák a hazai mozik, az új rekord valószínűleg tovább fog nőni.    A film korábban megdöntötte már minden idők legjobb nyitóhétvégéjének rekordját a nézőszám és a bevétel tekintetében egyaránt, minden idők legjobb nyitónapját, ami egyben rekord napi nézőszám is volt, valamint a legjobb második napot is az Ébredő erő tudhatja magáénak, ami az előző napi nézőszámnál is jobban alakult.    A világ más pontjain is több új csúcsot állított fel a film: az európai piacon már a bemutató napján 14,1 millió dollárt , míg Észak-Amerikában az első napon 57 millió dollárt hozott, az első két napon összesen pedig 130 millió dollár bevételt generált, ami minden idők legjobb eredményének számít. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?